2020-01-21 02:27

Românii îşi aleg vacanţa în ultimul moment, din cauza evenimentelor din Turcia

 |  20:28
Românii îşi aleg vacanţa în ultimul moment, din cauza evenimentelor din Turcia

Evenimentele din ultimul an, din Turcia în special, dar și din alte destinații turistice europene, i-au determinat pe unii turiști români să aștepte până în ultimul moment atunci când își aleg vacanțele. Datele Paravion, cea mai mare agenție locală de turism online, arată că în acest an au crescut cu 25% rezervările last minute, făcute cu o săptămână sau chiar cu câteva zile înainte de plecare, destinațiile preferate fiind Grecia, Spania și Portugalia.

Vânzările de destinații last minute au crescut cu circa 25% anul acesta, față de 2015, cele mai căutate fiind cele de vară, cu insulele grecești în top", spun reprezentanţii agenţiei de turism.

Potrivit Paravion, anul acesta se simte un efect de ”aglomerare” a ofertelor last minute, determinat și de situația politică tensionată din Turcia, țară care, anii trecuți, domina toate topurile vacanțelor estivale. 

Astfel, o parte dintre turiștii care aveau în plan să își petreacă vacanța de vară în Turcia au renunțat la litoralul turcesc și au migrat către oferte de ultimă oră în Grecia, Spania sau Portugalia.

De asemenea, peste 40% dintre cei care cumpără online pachete de vacanțe optează pentru last minute.

Oficialii companiei spun că există în continuare cereri pentru last minute.

”Anul acesta am observat o creștere substanțială a cererii pentru oferte last minute, în special în ultimele luni. Deși, într-adevăr, Turcia a început să fie înlocuită cu destinații din Grecia, Spania și Portugalia, Antalya rămâne în preferințele turiștilor Paravion. Astfel, cele mai căutate destinații estivale last minute sunt, anul acesta, Zakynthos, Mykonos, Lefkada, Rhodos, Skiathos, Mallorca, majoritatea dorite de turiștii de până în 35 de ani. Cei cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, aleg cu precădere Creta, Corfu, Thassos și Antalya”, a declarat Remus Vișan, director general al Paravion.

Iar dacă cei mai tineri alocă un buget mediu de circa 700 euro, suficient pentru transport cu avionul dus-întors, cazare cu demipensiune sau all inclusive pentru două persoane, seniorii cheltuiesc, în medie, 800 euro pentru o vacanță în doi cu aceleași facilități incluse.

Potrivit datelor Paravion, anul acesta circa 20% din pachetele last minute comercializate de agenție au fost achiziționate de turiștii români cu vârste între 35 și 50 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray