2020-01-25 12:32

Românii vor putea face plăți prin selfie

 |  14:55
Românii vor putea face plăți prin selfie

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o soluție de plată prin identificare facială, iar această modalitate de plată ar putea fi posibilă și în Romania, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, Mihaela Ciupală, account manager, MasterCard România, transmite Profit.ro.

MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumită Identity Check Mobile, o metoda de autentificare biometrică a plăților online. Astfel, în loc să ținem minte o parola folosim fie amprenta digitală, fie recunoașterea faciala pentru a autentifica plata. Această tehnologie a început să fie testată în 2015 în SUA și Olanda, iar în 2016 a fost implementată și în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 să fie lansarea la nivel global.

Reprezentanta companiei a explicat și cum funcționează acest 'Identity check', prin intermediul une unei aplicații pe telefonul mobil, prin care utilizatorul își creează un cont inițial, se înregistrează, iar ulterior, când este într-o pagina de plată și trebuie sa o autorizeze, va apăsa butonul de identity chek și un 'popup' îi va apărea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicația respectivă și, in funcție de metoda de autentificare aleasă, fie amprentă digitală fie selfie, se va deschide camera. "În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul să clipească în momentul plății ca să nu poată fi folosită o poza statică pentru autentificarea plății", a explicat Mihaela Ciupală.

Potrivit companiei, MasterCard este liderul pieței de carduri din România. Însă țara noastră se află printre ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de carduri pe cap de locuitor, cu 0,75 carduri pe cap de locuitor, față de 1,1 carduri în Bulgaria, Totodată, România are 14 plăți cu cardul pe cap de locuitor, față de 11 în Bulgaria, 44 în Ungaria, aproape 60 în Cehia, 70 în Polonia sau aproape 300 de tranzacții pe cap de locuitor în țările nordice. "Suntem foarte, foarte departe de a câștiga lupta cu numerarul... În continuare, numerarul este rege în România în condițiile în care undeva între 91-92% din plățile făcute de români sunt cu numerar" a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard România.

Cu toate acestea tranzacțiile cu cardul cresc rapid în România. Datele Băncii Naționale a României arată că la sfârșitul trimestrului al doilea 2016, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul tranzacțiilor cu cardul a crescut cu 24%, iar volumele retrase de la ATM s-au mărit cu 14,6%. "Plățile cu cardul cresc într-un ritm mai rapid decât retragerile de numerar, însă diferența dintre cele două este încă semnificativă, plățile cu cardul ajung la doar 23% din totalul tranzacțiilor pe carduri, în iunie 2016, restul de 77% reprezintă retrageri de numerar', a mai spus Cosmin Vladimirescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine