2020-06-06 12:20

Romgaz a vândut 45 milioane mc gaze naturale prin BRM

 |  18:01
Romgaz a vândut 45 milioane mc gaze naturale prin BRM

Producătorul de gaze Romgaz SA a vândut, în data de 4 septembrie 2014, o cantitate de 477.000 MWh (circa 45 milioane metri cubi) gaze naturale prin Bursa Romană de Mărfuri (BRM), se arată într-un comunicat al Bursei. Preţul adjudecat s-a situat în marja de 85-86 lei/ MWh la producător, apropiat celui rezultat în urma operaţiunii similare încheiate cu succes în luna august. Tranzacţiile bursiere pe piaţa spot administrată de Bursa Română de Mărfuri permit astfel conturarea unui preţ de referinţă pentru vânzările de gaze naturale pe piaţa liberă, concurenţială.

Tranzacţia consemnată joi reprezintă cea mai mare cantitate de gaze naturale comercializată pe piaţa bursieră din România şi se înscrie în trendul de creştere a tranzacţionării pe platforma electronică de gaze naturale deţinută şi administrată de BRM.

“Dinamica foarte bună a tranzacţionării pe piaţa gazelor naturale administrată de BRM este un rezultat al încrederii jucătorilor din piaţa în capacitatea bursei de a oferi o alternativă flexibilă, sigură şi transparenta la contractele bilaterale. Avem în acest moment o echipă de specialişti şi un sistem electronic de tranzacţionare modern şi eficient, prin care suntem în măsură să gestionăm orice cantităţi oferite la vânzare”, a declarat Arta Turcanu, director Departament Gaze Naturale la BRM.

La 19 iulie 2013, BRM a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie licenţa de desfăşurare a activităţii de administrare a pieţelor centralizate în sectorul gazelor naturale. Prima tranzacţie pe această platformă a avut loc în 21 octombrie 2013. De atunci, numeroşi operatori economici au achiziţionat gaze naturale pe platforma electronică a BRM, la preţuri foarte avantajoase. Printre aceştia se numără: Atelierele Griviţa, Uzinsider, Editura Adevărul, Policolor, Arena Grup, Mecanica Ceahlău, Primăriile din Albă Iulia, Orăştie, Hunedoara, Simeria, DRDP Albă, Electrocentrale Oradea, Staţiunea de Cercetări Agricole Secuieni, Universitatea de Vest Timişoara, Spitalele din Roman, Albă Iulia, Piatra Neamţ, Bisericani, Lupeni, Rădăuţi, Spitalul CF2 Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine