2019-12-13 14:38

S-a aprobat programul „Prima chirie”

 |  12:27
S-a aprobat programul „Prima chirie”

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, printr-o ordonanță de urgență, programul „Prima chirie” - măsură asumată în programul de guvernare, informează Agerpres.

În vederea derulării programului „Prima chirie”, Guvernul a modificat și completat prin OUG Legea nr. 76/ 2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în scopul încurajării în muncă a șomerilor.

„Astfel, se acordă o primă de relocare persoanelor înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă ce se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate, situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu sau reședință și ca urmare a acestui fapt își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia. Prima de relocare este acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj și este egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire (plata chiriei și a utilităților) în noul domiciliu sau nouă reședință, dar nu mai mult de 900 de lei”, precizează un comunicat al Executivului.

Conform sursei citate, prima de relocare se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare nu depășesc suma de 5.000 lei/ lună, în situația în care sunt singure sau împreună cu familiile acestora, și care se încadrează în muncă pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

„Prima de relocare se acordă lunar, pe o perioadă de 36 de luni. Prima de relocare se acordă la cerere și nu se cumulează cu prima de încadrare sau cu prima de instalare, prevăzute în legislație”, mai informează Guvernul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

MATEI ALEXANDRA
18 Ian 2017

Ce acte trebuie depuse si unde?
MARIUS
19 Ian 2017

Si eu sunt interesat unde as putea depune actele.
ALINA
19 Ian 2017

Unde putem cere mai multe informați ???
ANCUTA
20 Ian 2017

Ce acte trebuie?si unde anume se depun?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray