2019-10-14 11:17

S-a dat undă verde pentru Fondul Suveran de INVESTIȚII. Ce COMPANII sunt pe listă

 |  19:13
S-a dat undă verde pentru Fondul Suveran de INVESTIȚII. Ce COMPANII sunt pe listă

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că Executivul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, puternic susținut de liderul PSD, Liviu Dragnea, și criticat dur de opoziție. Mai mult, ministrul a anunţat că vor fi înfiinţate mai multe astfel de fonduri.

"Guvernul a decis să facă acest demers în două etape prima fiind aceea de a crea cadrul general în care să se poată crea astfel de fonduri, fiecare fond suveran va asigura României investiții sustenabile în zone care se dezvoltă, fondurile vor contribui la dezvoltarea economiei prin susținerea unor zone din industie, forma de organizare este de societăți românești pe acțiuni, iar condițiile de administrare se vor stabili prin OUG", a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a pecizat că acele companii care vor intra în aceste fonduri suverane vor fi anunţate ulterior."Ulterior, vom anunţa şi companiile care vor intra în acest Fond. Aceste fonduri au rol în finanţarea inclusiv a start-up-urilor, a investiţiilor în industrie (...), în crearea de locuri de muncă, în dezvoltarea capitalului uman şi a pieţei de capital", a mai spus Teodorovici.

Pe lista companiilor care ar urma să facă parte din fondurile de investiţii sunt firme precum Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Tarom, Romsilva, CFR Călători, CFR Marfă, aeroporturile din Bucureşti, portul Constanţa, Poşta Română sau Cupru Min.

Teodorovici a menţionat că a fost introdus în legislaţie ceea ce a fost stabilit în discuţiile cu Eurostat."Au fost o serie de analize cu cei de la Eurostat. Am inclus tot ce am discutat cu dânşii. Vreau să văd cum decurg lucrurile până la finalul anului", a spus ministrul.Eurostat a cerut ca Fondul Suveran de Investiţii să fie înfiinţat ca societate cu activitate de intermediere financiară, care să respecte legislaţia Uniunii Europene (UE).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray