2020-07-09 05:26

S-a deschis Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români

 |  16:46
S-a deschis Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români

Biroul de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță că începând de azi, de la ora 10:00, aplicația pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă și va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, ora 10:00.

Aplicația poate fi accesată aici: https://programenationale2018.aippimm.ro/sioer2018/login/

Programul urmăreşte stimularea prezențelor românești pe piețele externe prin susținerea participării operatorilor români la târguri și expoziţiile din afara țării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum și participarea la misiuni economice.

De acest sprijin acordat de minister se pot bucura și SRL-Debutante, institutele de cercetare științifică–dezvoltare tehnologică și instituțiile medicale - care au parte de un proces simplificat de aplicare și decontare.

Sumele avansate sunt 25.000 lei (pentru târguri si expoziții internaționale) și 10.000 lei (pentru misiuni economice internaţionale), finanțarea acordându-se în sume fixe, de tip sprijin forfetar. Bugetul alocat prezentei sesiuni este de 7,8 milioane de lei.

Sectoarele economice sprijinite sunt tehnologia informaţiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textilă, precum și cercetarea, inovarea ştiinţifică şi medicală.

De asemenea, grila de evaluare a cererilor acordă punctaj suplimentar firmelor care au ales ca piețe-țintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, celor care au brand propriu și un site într-o limbă de circulație internațională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz