2019-10-16 05:51

Salariaţii din Finanţe, “vinovaţi” pentru menţinerea sistemului de stimulente

 |  18:41
Salariaţii din Finanţe, “vinovaţi” pentru menţinerea sistemului de stimulente

Preşedintele TraianBăsescu a declarat ieri, la PRO TV, că fostul ministru al finanţelor, GheorghePogea, i-a ascuns premierului Emil Boc sistemul de stimulente de la minister,în timp ce succesorul acestuia, Sebastian Vlădescu, nu a introdus "sistemulde performanţă" solicitat. În acelaşi timp, preşedintele a declarat căfuncţionarii de la Finanţe "nu au dreptul să se revolte", deoarecesindicaliştii care îi reprezintă au insistat pentru menţinerea stimulentelor,"un sistem clientelar".

"Înşedinţa de Guvern în care s-a stabilit comasarea sporurilor cu salariul şiaceastă grilă provizorie de salarizare care funcţionează pentru 2010 să fieunificată, să spunem, ministrul finanţelor al acelui moment i-a ascunspremierului existenţa acestui sistem", a spus Băsescu.

Întrebatdacă s-a referitla Sebastian Vlădescu, preşedintele a negat: "Nu, launul dinaintea lui", a replicat Băsescu.

"Pogeaera ministru al finanţelor când s-a făcut comasarea sporurilor", a admisapoi preşedintele.Întrebat, de asemenea,când a aflat despre acestelucruri Emil Boc, şeful statului a spus: "Acum, odată cu scandalul, iar euam aflat cu vreo două luni înainte de acest lucru şi l-am avertizat peministrul finanţelor să nu mai facă plăţi nediscriminatorii în aşa-zisul sistemde stimulente, şi să introducă sistemul de performanţă. Nu a făcut-o", aafirmat Băsescu, comentând problema salarizării funcţionarilor din sistemulfiscal.

Întrebatdacă revolta salariaţilor ministerului pe holuri este justificată, Băsescu adeclarat: "Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte, pentru că au fostdoi miniştri ai finanţelor, Remeş şi Vlădescu, care s-au întâlnit cu capiifinanţelor şi cu sindicatele şi i-au întrebat: «nu vreţi să trecem pe o grilăde salarizare corectă şi să renunţăm la sistemul de stimulente care nu se ştiecât va mai merge?». Iar răspunsul sindicatelor, răspunsul capilor finanţelordin teritoriu şi de la minister a fost: «Nu, menţinem sistemul clientelar».Acest sistem de stimulente îi face dependenţi de fiecare director, directoraş,şi şef de serviciu pe subordonaţi", a afirmat şeful statului.

Băsescu a mai afirmat că Garda Financiară,care are sarcina de a urmări acte criminale, ar trebui mutată la Ministerul deInterne. "Mişcarea de la Ministerul Finanţelor mi-a atras atenţia asupraunui lucru care trebuie discutat.Vă pot spune că azi (duminică) am o întâlnire cu premierul pentru discuţiipe această temă. Vin şi mă întreb: ce caută Garda Financiară la Ministerul deFinanţelor, când ea are, în principal, sarcina să urmărească acte criminale,deci acţiuni penale? Trebuie mutată probabil la Ministerul de Interne. De cestăm cu recuperarea creanţelor către stat la un sistem ancrasat şi de multe oricorupt?De ce nu dăm la executorii judecătoreşti recuperareacreanţelor", a întrebat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray