2019-10-16 05:22

Salariile ceferiştilor scad cu 25% în 2011

 |  18:39
Salariile ceferiştilor scad cu 25% în 2011

Conducerea Ministerului Transporturilor pregăteşte“îngroparea”CFR-ului. Noile acte adiţionale la contractele de mandat ale şefilor din CFR stipuleazăreducerea fondului de salarii aferent anului 2011 cu 25%, faţă de nivelul acestuian. Astfel, sindicaliştii spun că Ministerul Transporturilor pune lacăt celortrei companiii feroviare. “MinisterulTransporturilor îşi doreşte o ţară de papuaşi, în care trenurile să circulefără geamuri şi fără scaune”, ne-au declarat liderii de sindicat din CFR. Ziarul “Puterea” a intrat în posesia actuluiadiţional, la contractul de mandat aldirectorului general al CFR Călători, Liviu Cristian Pescăraşu, princare acesta este obligat să “adopteanumite măsuri privind reducerea fondului de salarii aferent anului 2011 cu25%, faţă de nivelul anului 2010, în cazul în care societatea înregistreazăpierderi”. Acest lucru esteinevitabil având în vedere că CFR Călători înregistrează pierderi de câţivaani. Liderii de sindicat din CFR ne-au explicat că Ministerul Transporturilor areîn vederea concedierii a încă 8.000 de ceferişti. “Actuladiţional prevede eficientizareaactivităţii astfel încât nivelul subvenţiei să fie mai mic de 50% din totalulveniturilor realizate de societate şi care să permită programarea unui buget devenituri şi cheltuieli echilibrat. De asemenea, în actul adiţional seprecizează adoptarea unei politici de încheţare a angajărilor pentru anii2011-2012 şi raţionalizarea sporurilor în bani şi în natură şi a altor forme derenumerare pentru 2011-2012. Adică CFR Călători, timp de doi ani, trenuie sărenunţe la angajări”, ne-auexplicat liderii de sindicat.

Familiile ceferiştilorşi elevii vor rămâne fără reducere la bilete

Conducerea celor trei societăţi CFRpregăteşte şi eliminarea facilităţilor pentru elevi şi studenţi sau “alocareaprin transferuri sociale mai bine ţintite şi a posibilităţii eliminăriifacilităţilor pentru angajaţii CFR şi familiile acestora sau acordarea acestorfacilităţi numai la cerere”. “Înactul adiţional se precizează că trebuia pregătit un plan destructurare funcţională a unităţii conform analizei agreate cu Banca Mondialăşi diminuarea nivelului subvenţiilor acordate şi a pierderilor înregistrate,inclusiv prin majorarea tarifelor de călătorie pe calea ferată şi analizarea permanentă,în scopul optimizării costurilor. Se are în vedere analizarea rutelor cu celmai mare cost pe pasager-kilometru. CFR are grijă ca satele din România sărămână izolate şi elevii să nu mai ajungă la şcoală. Vom avea o ţară deanalfabeţi şi şomeri”, ne-au maiexplicat ceferiştii.

Liderii de sindicatdin CFR pregătesc o întâlnire pentru a stabili calendarul de proteste de lasfârşitul acestei luni şi greva generală din noiembrie. “Vor protestede amploare în Capitală, dacă nu ajungem la nici un rezultat, în noiembrieceferiştii opresc trenurile. Mai bine stăm acasă, decât să mergem la serviciuşi să primim sub 6 milioane de lei vechi”, au adăugat liderii de sindicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16

Mai multe imagini:
Salariile ceferiştilor scad cu 25% în 2011
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray