2020-08-09 12:52

Salarizarea bugetarilor și legea insolvenței, în discuție la Guvern. Ce se va stabili

 |  22:06
Salarizarea bugetarilor și legea insolvenței, în discuție la Guvern. Ce se va stabili

Guvernul va lua în discuție în ședința miniștrilor de miercuri normele metodologice privind legea finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolvenţei persoanei fizice, dar şi constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizării.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul ar urma să aprobe miercuri un proiect de hotărâre referitor la normele metodologice de aplicare a legii finanţării partidelor, dar şi unul privind constituirea comisiilor speciale pentru falimentul personal.

În ceea ce priveşte salarizarea în sistemul bugetar, pe lista cu acte normative care ar putea fi aprobate de Guvern se găseşte un memorandum vizând constituirea unui grup de lucru care să elaboreze proiectul de lege şi care prevede procedura şi calendarul consultărilor pe legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest context, Executivul ar urma să decidă şi constituirea unui alt grup de lucru care să elaboreze un mecanism transparent de stabilire a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

De asemenea, pe agenda Executivului mai figurează un proiect de hotărâre privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu şi imobilelor cu destinaţia de locuinţă, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru anul 2016, transmite Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-12Parerea ta...

AMERICANUL
16 Ian 2016

IN GUVERNELE POSTCOMUNISTE N-AU EXISTAT SPECIALIST ORI OAMNEI DE BUNA CREDINTA. Referitor la Legea salarizarii unice, nimeni nu a adus vreodata in dezbatere publica sau la vreun minister NECESITATEA EXISTENTEI NORMENOR DE MUNCA SAU A INDICATORILOR DE PRODUCTIVITATE A MUNCII pentru bugetari si extrabugetari. Ce nivel mediu au aceste NORME si INDICATORI in tarile din UE avansate sau care au aderat.Despre NIVEL de TRAI , PUTERE de CUMPARARE sau eliminarea saraciei nu s-a interesat nici un GUVERNANT in ultimii 26 de ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz