2020-04-05 06:08

Sandero va deveni cea mai vândută maşină către persoane fizice, în Franţa

 |  15:34
Sandero va deveni cea mai vândută maşină către persoane fizice, în Franţa

DaciaSandero va deveni în Franţa modelul cu cele mai mari vânzări către persoanefizice, a declarat Bernard Cambier, directorul de vânzări al Renault, citat depublicaţia Le Figaro. Cota de piaţa a automobilului Dacia în Franţa a urcat la5% în luna iunie, pe segmentul autoturisme, de la 2,5% în aceeaşi lună din2009, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile. În primeleşase luni, numărul înmatriculărilor producătorului auto a urcat de la 23.886 deunităţi, în intervalul similar al anului trecut, la aproape 61.250 de unităţi."Doar în primul semestru, Dacia a vândut atâtea automobile câte a vândutîn tot anul trecut", titrează Le Figaro.

Aceastăperformanţă se explică prin succesul SUV-ului Duster, care a înregistrat peste10.000 de comenzi de la lansare, în aprilie 2009. Un francez poate aştepta pânăla şase luni pentru a primi Dusterul comandat, menţionează Cambier. "Lalansarea Duster am înregistrat în Franţa un flux nemaivăzut în ultimii 20 deani. Dacia se descurcă mai bine decât Toyota sau Fiat. E o marcăadevărată", a spus directorul Renault.

Renaultvizează o marjă operaţională de 6% pentru Dacia, notează Pierre Bergeron,analist al băncii Société Générale. "Costurile scăzute şi marjele bune vorpermite grupului să câştige bani", a afirmat el. Analistul apreciază,totodată, că în cadrul Renault există riscul canibalizării mărcilor, accentuatde lansarea viitoare de către Dacia a une maşini de dimensiuni reduse modelatădupă Twingo. "Renault va evolua, pentru a evita această situaţie.Constructorul auto francez se va concentra pe modelele electrice, în timp ceDacia va produce maşini diesel şi pe benzină", a precizat Bergeron.

PentruRomânia, Dacia a devenit din 1999, anul în care a fost achiziţionată de Renaultpentru 50 de milioane de dolari, o adevărată "găină cu ouă de aur",notează publicaţia franceză. După zece ani şi investiţii de 1,5 miliarde deeuro, Dacia seduce pieţele statelor dezvoltate, cu toate că ţinta iniţială aufost ţările emergente.

Gamaconstructorului auto este compusă din şapte modele, respectiv Duster, Logan,Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Logan VAN şi Logan Pick-Up.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine