2019-12-13 16:11

Şaramet: Lipsa încrederii, motivul rupturii relaţiilor dintre bănci şi clienţi

 |  18:52
Şaramet: Lipsa încrederii, motivul rupturii relaţiilor dintre bănci şi clienţi

Preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentruÎntreprinderile Mici şi Mijlocii, Aurel Şaramet, a declarat în cadrul seminarului EU-COFILE de la Sinaia, organizatde Banca Naţională a României, Alpha Bank şi Asociaţia Română a Băncilor că avenit vremea să se repare podurile” rupte dintre bănci şi clienţi, subliniind că încredereadepinde numai de fapte.

“Lipsa de încredere nu este de natură să construiască.E vremea să reclădim încrederea pierdută în bănci” a declarat Şaramet. Înopinia sa, “există în România, astăzi, o tendinţă crescândă de a da vina pebănci pentru orice eveniment economic nefast. Acest fenomen capătă un caracterde generalitate, pe motiv că multă lume nu cunoaşte sistemul bancar. Noi, caţară, suntem o parte integrată a unui sistem mult mai mare, care a fost întru totulafectat de criză. Durata de maturizare a unui sistem bancar este în medie 40 deani, la noi au trecut abia 20. Trebuie să înţelegem unde se află sistemulnostru bancar în comparaţie cu ce se întâmplă în lume”.

“Mai puţin de 15% din oamenii care lucrează în sistemul bancarsunt bancheri”

PreşedinteleFNGCIMM a declarat că băncile vor trebui să lucreze mai mult pentru a-şiconvinge clienţii că sunt de încredere. “Băncile au făcut din risc unfetiş. Acest fetiş a condus la o decredibilizare, fapt ce duce oamenii lainstituţii de garantare. Sistemul bancar afirmă că e sensibil şi prudent, ceeace e bine, mai ales când gestionează riscuri pe orizonturi foarte lungi. Săfaci predicţii doar pe un an în România, unde momentan se lucrează cu efecte petermen lung, înseamnă să fii inconştient. Băncile trebuie să ofere linişteclienţilor lor, care se confruntă cu o lipsă a predictibilităţii în estimareanivelului de taxare peste 5 ani, TVA, etc.Alt actor aici este şi guvernul, care are nevoie de un mediu de afacericonstructiv pentru a oferi stabilitate. Lipsa de încredere este determinată şide incapacitatea unuia dintre parteneri de a-şi respecta angajamentele”, adeclarat Şaramet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray