2020-02-16 20:50

Scandal PSD-PDL pe tema unei gropi de gunoi. Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu, acuzaţi că au “scurs” bani europeni pentru amenajarea unui depozit de deşeuri

 |  19:25
Scandal PSD-PDL pe tema unei gropi de gunoi. Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu, acuzaţi că au “scurs” bani europeni pentru amenajarea unui depozit de deşeuri

Deputatul PSD Radu Moldovan acuză PDL că a “sifonat” un milion de eurodin proiectul cu finanţare europeană pentru amenajarea depozitului de gunoiecologic al judeţului Bistriţa-Năsăud. Acesta i-a menţionat, printrebeneficiarii acestor bani, pe Sulfina Barbu şi pe Silvian Ionescu, actualul şefal Gărzii Naţionale de Mediu. În replică, Silvian Ionescu ne-a declarat că îlacţionează în judecată pe deputatul PSD Radu Moldovan.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud,RaduMoldovan, a precizat, ieri, că “SulfinaBarbu, care drenează bani publici din toate proiectele europene, nu lipseştenici de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud cu ale sale firme şi cu SilvianIonescu, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu”. “Au un contract deconsultanţă de două milioane de lei pentru depozitul ecologic de la Tărpiu,probabil semnat cu ginerele preşedintelui CJ (Liviu Rusu, PDL - n.red.), care epreşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară”, a declarat Emil RaduMoldovan, citat de Mediafax. Următoarea acuzată că ar fi beneficiat de banieuropeni este Simona Bodnariu, director în cadrul Consiliului JudeţeanBistriţa-Năsăud. “Lafirma la care CJ a plătit peste 50.000 de lei numai din proiectul depozituluiecologic, Simona Bodnariu deţine 50% din părţile sociale, aşa cum scrie îndeclaraţia sa de interese”, a spus Moldovan. El a declarat că a obţinuttoate aceste informaţii de la „sursele” sale, fiindcă nu a avut acces la celeoficiale, preşedintele CJ, Liviu Rusu, refuzând să îi răspundă unei solicităridepuse în baza Legii 544. “Dintr-unsingur proiect avem peste un milion de euro sifonat către PDL. Eu cer, peaceastă cale, public, instituţiilor statului din judeţ, Poliţie, DIICOT,Parchet, să-şi facă datoria şi să cerceteze modul în care se drenează banulpublic, în condiţiile în care CJ nu dă bani primăriilor să plăteascăindemnizaţia persoanelor cu handicap şi sunt foarte mulţi oameni care trăiescadevărate drame, nemaiavând bani de mâncare”, a spus Moldovan.

În replică, Gabriela Montoiu, consilierul luiIoan Oltean, a negat toate acuzaţiile şi a spus că nu are nici un contract cuCJ Bistriţa-Năsăud. “Îmirezerv dreptul să-l dau în judecată pe domnul deputat pentru prejudiciul deimagine pe care mi l-a creat”, a spus Gabriela Montoiu.

SilvianIonescu: “Văanunţ că îl dau în judecată

Şi comisarul general al Gărzii Naţionale deMediu a precizat că îl va acţiona în justiţie pe deputatul PSD. “Deputatul PSD m-a văzutvreodată pe viu? LaBistriţa, în patru ani de când n-am mai fost, să-mi explice acest deputat cumam sifonat eu banii? Vă anunţ că îl dau în judecată. Are termen de la mine de osăptămână. Dacă nu demonstreză toate lucrurile astea public într-o săptămână,acţionez în instanţă. Eu nu mai am nici un fel de acţiune la nici un fel decompanie, decât la o bancă, în valoare de vreo 3.000 de dolari”, ne-a explicat Ionescu.

Sulfina Barbu: “Cer public să vină cudovezi

Deputatul PDL Sulfina Barbu respinge acuzaţiile purtătoruluide cuvânt al PSD. „Este iresponsabil acest individ şi cer public să vină cudovezi, altfel, îmi reţin dreptul să acţionez în instanţă şi să îi cer daune.În al doilea rând, eu nu ştiu care sunt celelalte persoane menţionate. Dacă ela afirmat şpagă, atunci să vină urgent cu dovezi, dacă nu acţionez în instanţă.Nu ştie despre ce vorbeşte”, ne-a spus Sulfina Barbu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-29

Mai multe imagini:
Scandal PSD-PDL pe tema unei gropi de gunoi. Sulfina Barbu şi Silvian Ionescu, acuzaţi că au “scurs” bani europeni pentru amenajarea unui depozit de deşeuri
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine