2020-03-29 01:27

Se DUC la fund, sau nu? Hotelurile Bucureștiului, în vreme de coronavirus

 |  14:32
Se DUC la fund, sau nu? Hotelurile Bucureștiului, în vreme de coronavirus

Gradul de ocupare al hotelurilor din București a scăzut cu 30%, după apariția epidemiei de coronavirus.Turismul e deja grav afectat de epidemia de coronavirus, iar hotelurile și agențiile de turism sunt amenințate de faliment.

Gradul de ocupare al hotelurilor din București a scăzut cu 30%, după cum a declarat luni Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri - Direcția Generală Turism. Ministerul Economiei a propus înființarea unei celule de criză care propune soluții pentru sprijinirea turismului afectatat de răspândirea coronavirusului.”Nu avem așteptări mari de la guvernul interimar având în vedere criza politică”, a afirmat la RFI Dragoș Răducan, prim-vicepresedinte Executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). El a mai spus, tot la RFI, că turismul e deja grav afectat de epidemia de coronavirus. Hotelurile și agențiile de turism sunt amenințate de faliment. ”Unele hoteluri se vor închide pentru 2, 3 saptămâni sau chiar o lună”, spune prim-vicepresedinte Executiv al FPTR.

Răducan mai spune că ar avea într-adevăr de intervenția Guvernului, dar speranțele sunt mici având în vedere criza politică și faptul că nu avem un guvern ”plin”, ci unul interimar care nu poate emite ordonanțe de urgență.

O scădere importantă a celor care vin în scop de business

„Au fost analizate soluții de tipul: scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru șase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidența veniturilor salariale a mesei și a cazării pentru angajați sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanță deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanță în următoarele 10 zile pentru susținerea turismului intern, cât și posibilitatea emiterii voucherelor de vacanță în extrasezon. Totodată a fost discutată și nevoia unei campanii de promovare a vacanțelor în România”, a mai declarat luni Emil Pîrjol.

Pe de altă parte la RFI, Dragoș Răducan a mai subliniat că în primul rând s-a constatat o scădere importantă a celor care călătoresc în România în scop de business. În al doilea rând turiștii de ”outgoing” nu mai fac rezervări. ”Aici e o problemă pentru că cei care au rezervat deja vacanțe trebuie să își ia banii înapoi, dar agențiile au plătit deja banii hotelurilor”, spune Dragoș Răducan. El subliniază că oamenii nu își vor pierde banii pentru că ”sunt protejați de legislație”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine