2020-07-06 21:07

Se lansează programul RABLA pentru electrocasnice. Care sunt marile NOUTĂȚI în 2019

 |  14:26
Se lansează programul RABLA pentru electrocasnice. Care sunt marile NOUTĂȚI în 2019

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea Programului Rabla pentru electrocasnice 2019, pentru care a fost alocată suma de 40 de milioane de lei. Faţă de anul trecut, marea noutate a programului constă în faptul că românii vor putea primi vouchere de 500 de lei pentru televizoare.

„De mâine (vineri, n.r), orice cetăţean se va putea înscrie în acest program (...) Faţă de anul trecut, bugetul a fost dublat, de la 20 de milioane de lei la 40 de milioane. Voucherele se vor acorda astfel: 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++; 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++. 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A; 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+”, a anunţat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Potrivit ministrului, pe lângă televizoare, anul acesta se vor putea obţine vouchere şi pentru maşini de spălat vase. „În afară de maşina de spălat vase, pentru care cetăţeanul poate da la schimb alt aparat, pentru celelalte produse dăm televizor pentru televizor, frigider pentru frigider”, a mai anunţat Gavrilescu.

Potrivit şefului Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, anul trecut au fost obţinute, prin acest program, 12.900 de echipamente electrice. „În total au fost predate undeva la 500 de tone de astfel de deşeuri. Anul acesa se vor recolta 2.500 de tone de deşeuri”, a anuţat şi Cornel Brezuică, şeful AFM.

Prima ediţie a programului a fost lansată pe data de 19 decembrie 2018, cu un buget de 20 de milioane de lei.

Foto: eColectare.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
24 Mai 2019

AU UNFLAT PRETURILE FABULOS . PIATA SA UMPLUT CU HIRBURI SI ACUM LE DE MANEVRA LA MAFIA MARILOR MAGAZINE . BANI SA IASA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz