2020-05-29 11:31

Se mișcă lucrurile la Transporturi! Răzvan CUC, primul MINISTRU nelipsit de pe șantiere. BILANȚ remarcabil după nici o lună de mandat

 |  18:07
Se mișcă lucrurile la Transporturi! Răzvan CUC, primul MINISTRU nelipsit de pe șantiere. BILANȚ remarcabil după nici o lună de mandat

Chiar dacă politicienii din Opoziție nu sunt încă dispuși să recunoască evidența, pentru un observator obiectiv este deja clar că lucrurile încep să se miște la Ministerul Transporturilor. Și nu vorbim aici de aparențe, ci de lucruri concrete, proiecte și inițiative care arată o schimbare de abordare și implicare mult mai mare.

Unii vor spune că a trecut doar o lună de când ministrul Răzvan Cuc și-a început cel de-al doilea mandat în fruntea Ministerului Transporturilor, iar o părere fermă nu poate fi exprimată. Cu toate acestea, în ciuda timpului scurt, sunt suficiente elemente care confirmă faptul că „omul sfințește locul”.

„Am înţeles pe deplin nemulţumirea oamenilor, tocmai din acest motiv am accelerat şi accelerez foarte mult proiectele, din punctul de vedere al elaborării și implementării lor, precum și în ceea ce privește evaluarea licitaţiilor pe care le avem în curs”, a declarat recent ministrul Răzvan Cuc, cu referire la protestul celor care care s-au plâns de lipsa autostrăzilor. Și, spre deosebire de vorbele frumoase pe care le spuneau alți miniștri ai Transporturilor, de această dată, ca o premieră, nu au fost doar vorbe.

„Ceea ce vedeţi la Bacău, veţi vedea în toată ţara!”

Faptele vorbesc de la sine! Chiar în ziua în care se protesta, ministrul Răzvan Cuc, prezent pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Bacău, a anunțat începerea lucrărilor la Autostrada Moldova, 16 kilometri din varianta de ocolire a Bacăului urmând să fie realizați la profil de autostradă.

„Şi eu sunt participant la trafic. Şi eu îmi doresc să avem autostrăzi şi tocmai de aceea, în primul mandat m-am concentrat foarte mult să elaborez proiecte noi de infrastructură şi acum, încă de la preluarea mandatului, am spus că voi sta pe şantiere în permanenţă", a mai spus Cuc, care a aminitit că proiectul de la Bacău a fost lansat în 2017, tot în timpul guvernării PSD.

„Ceea ce vedeţi la Bacău, veţi vedea în toată ţara!”, a promis ministrul Transporturilor, cel care, la nici o lună de zile de la preluarea mandatului, a reușit să deblocheze un număr semnificativ de proiecte de infrastructură.

Astfel, prezent recent tot în Moldova, mai exact la Piatra-Neamț, Răzvan Cuc a anunțat că, în această lună, va fi publicată pe SEAP documentaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al unui drum expres de la Piatra-Neamţ la Bacău, ministrul subliniind că execuţia drumului va fi realizată din fonduri europene nerambursabile. De asemenea, tot în județul Neamț, va fi reabilitat drumul naţional DN15, între Bicaz şi Poiana Largului. Pe de altă parte, zilele trecute, aflat la Craiova, Răzvan Cuc a anunțat călicitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti – Craiova, proiect lansat tot în 2017, va avea loc până la sfârşitul lunii aprilie, iar foarte curând s-ar putea semna și contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 1 a Autostrăzii Pitești – Sibiu.

În context, ministrul Cuc a promis și modificarea urgentă a legislației pe partea de achiziții, astfel încât să se termine odată cu contestatarii de profesie, adevărați „sabotori de țară”, care blochează de ani de zile proiectele de infrastructură.

„O firmă care nu participă la licitaţii să nu poată contesta, este unul dintre punctele pe care le susținem”, a declarat Răzvan Cuc. „Vom sprijini şi vis-a-vis de legislaţia privind emiterea de autorizaţii de construcţie într-un ritm mai accelerat, și în ceea ce privește unele modificări la legislaţia pe mediu", a mai spus ministrul.

 

Toleranță zero pentru „neserioși”

Un proiect important, pentru care s-a bătut palma tot în această perioadă, este contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 2 aferent Centurii de Sud a municipiului București, la standard de autostradă. Câștigătorul licitației, compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret, a semnat contractul cu CNAIR, fiind însă avertizată public de ministrul Răzvan Cuc: „Sper să duceţi la bun sfârşit acest contract. Să nu deprindeţi metehnele vechi ale firmelor care nici nu apucă să semneze şi creează premisele unor claim-uri (…) Vrem să vedem o altă abordare şi o altă mentalitate”.

De altfel, Răzvan Cuc a anunțat, încă de la preluarea mandatului, că nu va mai exista niciun fel de înțelegere pentru constructorii „neserioși”. „Acolo unde vom avea constructori neserioşi, care nu-şi fac treaba, vom rezilia contractele”, a declarat ferm ministrul.

„De pe 23 martie voi face câte o conferinţă la minister pentru a prezenta stadiul lucrărilor pe autostrăzile din România şi mobilizarea, ca să vadă toată lumea care sunt nemulţumirile şi supărările mele, ca şi ministru, când văd că aceşti constructori, care fac o grămadă de bani în România, nu lucrează aşa cum trebuie. Ba mai mult, vin şi cu claim-uri ca să obţină, din punctul meu de vedere, nişte bani nemunciţi. Nu mai spun de tot felul de ONG-uri, care găsim pe traseele autostrăzilor peşteri de lilieci, şopârle şi aşa mai departe care trenează practic finalizarea investiţiilor'', a arătat Cuc.

Aceeași toleranță zero o arată ministrul și față de proprii angajați care nu-și fac treaba, aceștia fiind avertizați direct.

„Nu pot să fiu de acord ca ministerul să dea socoteală pentru ceea ce dumneavoastră nu faceţi. Cred că dumneavoastră, în calitatea de directori DRDP, trebuie să vă mobilizaţi mai bine şi să rezolvaţi problemele care apar. Trebuie ca programul de birou să îl reduceţi la minim şi să fiţi prezenţi pe şantiere. I-am cerul domnului director general (n.r. - Narcis Neaga, șeful CNAIR) să găsească o modalitatea în care să vă evalueze performanţele cât mai des, iar cei care nu fac faţă să lase locul pentru cei competenţi. (…) Singura dumneavoastră susţinere pentru funcţia pe care o ocupaţi este calitatea muncii prestate. Acum suntem în momentul în care nimeni din această ţară nu mai are răbdare. Toţi românii vor să vadă că banii lor se duc şi în drumuri şi autostrăzi de calitate. Cu toţii ne dorim să circulăm prin ţară mult mai repede. (…) Trebuie să înţelegeţi că, dacă nu vă faceţi treaba, veţi răspunde", a spus Răzvan Cuc recent, la o ședință cu directorii Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din țară.

 

 

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-19Parerea ta...

ANTIMAFIA
19 Mar 2019

da nu sunt sanatosi la cap.pe lotul 2 sebes turda firma aktor zero muncitori zero utilaje.nu au mai facut nimic din luna octombrie 2018.neaga trebuie demis.pitesti sibiu blocat.umbrarescu si-a retras utilajele de la bacau imediat dupa poza.pitesti craiova blocat.centura bucuresti blocat.
FREACA MENTA
19 Mar 2019

DACA ERA URSOAICA DE OLGUTA , II INGHETA CHILOTI , IN NOROAIELE DIN SANTIERE , SAU DRUMURI . COZILE DE PE CENTURA ORASELOR NU LE VEDE ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine