2020-08-10 11:01

SECETA face ravagii în agricultură. Ministrul OROS: „Aproape 1.000.000 de hectare sunt afectate…”

 |  13:13
SECETA face ravagii în agricultură. Ministrul OROS: „Aproape 1.000.000 de hectare sunt afectate…”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, sâmbătă, că din primele evaluări există aproape un milion de hectare de culturi afectate de secetă în România, iar unii fermieri se gândesc să reînsămânţeze pentru a-şi diminua pierderile.

„Toţi cei care vor suferi pierderi datorită secetei o să fie despăgubiţi. Nu au mai fost despăgubiţi de multă vreme pentru aceste pierderi provocate de secetă. Din păcate, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânţate în toamnă cu grâu, secară, cereale şi rapiţă, până acum, din datele parţiale pe care le avem, se pare că aproape un milion de hectare sunt afectate într-o anumită măsură, de peste 50% grad de afectare", a precizat Oros, potrivit Agerpres.

El a explicat că pe teren se deplasează echipe ale ministerului care verifică situaţia, iar la finalul lunii va exista o evaluare pentru a şti ce sume trebuie plătite.

„Vom avea spre finalul lunii o evaluare, să ştim ce sume vor trebui alocate ca să fie despăgubiţi. (...) Din fericire, în ultimele zile a plouat, în următoarele săptămâni va ploua. Fermierii care sunt afectaţi şi culturile care au fost semănate în toamnă, culturile de păioase au fost afectate, se gândesc acum să reînsămânţeze cu culturi care în această perioadă se însămânţează, în general floarea soarelui şi porumb, ca să mai diminueze din pierderi. Noi le-am promis că o să îi despăgubim anul acesta şi vom veni cu alte forme de sprijin ca să treacă mai uşor peste aceste pierderi", a spus Oros.

Ministrul Adrian Oros efectuează, sâmbătă, mai multe vizite la societăţi din judeţul Satu Mare pentru a afla modul în care acestea au fost afectate de pandemie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-09Parerea ta...

TUPEU DâMBOVIțEAN
09 Mai 2020

Nu va este rușine 30 de ani ati stat la mila lui Dumnezeu cu mana întinsă fără a mișca o frunza și astăzi ca văitați ca niște dobitoci
ADEVARUL
09 Mai 2020

minți prostule.vai de capul vostru de ratați slugi ale mafiei.
LAZăS C
09 Mai 2020

este bine să-i despăgubiți pe fermieri dar mai important e să-i ajutați să-și monteze sisteme de irigațiți URGENT îmi este scârbă să văd cum tratați efecul și nu cauza
DESTEPT
10 Mai 2020

CANALUL DE IRIGATI SIRET - BARAGAN , CAND ESTE GATA ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz