2020-08-07 22:18

Şeful BRD îi dă replica lui Isărescu

 |  15:48

Într-o lume perfectă, domnul Isărescu are dreptate, dar lumea aceasta nu este perfectă, a declarat Guy Poupet, preşedinte şi director general al BRD - Groupe Societe Generale. Acesta s-a referit la declaraţia guvernatorului BNR de joi, când acesta a transmis un nou semnal băncilor comerciale pentru scăderea dobânzilor: “A venit primăvara, se topesc zăpezile şi băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate bănci vor trebui să scadă dobânzile”.

”Sunt de aceeaşi părere cu domnul guvernator. Dacă eram în locul lui aş fi zis acelaşi lucru. Noi suntem în piaţă, iar aceasta nu este perfectă. Dobânda cheie este o referinţă pentru a ne face o idee. Trendul este să reducem dobânda în materie de depozite şi împrumuturi, dar apoi trebuie să analizezi mai în detaliu în moneda locală şi străină”, a precizat Guy Poupet. ”Banca Centrală are multe instrumente, poate să reducă rezervele. În ceea ce priveşte valuta străină, depinde de lichiditatea din piaţă, de evoluţia pieţei. Opinia guvernatorului este bună şi o împărtăşesc, dar noi suntem în competiţie pe ceea ce înseamnă împrumuturi şi depozite. Fiecare are o strategie la nivelul băncii”, a mai spus şeful BRD, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că primul obiectiv al unei bănci este profitabilitatea. “Dacă astăzi ai un cost de risc, singurul lucru cu care îl poţi compensa este să creşti comisioanele şi marja ta de dobândă. Dacă ai comision, trebuie să atragi clienţi, iar astăzi nu este uşor. În ceea ce priveşte marja de dobândă, ai volume care sunt limitate. Într-o lume perfectă, domnul Isărescu are dreptate, dar lumea aceasta nu este perfectă”, a explicat oficialul BRD.   

În opinia acestuia, dacă guvernatorul decide mâine să reducă din rezerve “ar fi foarte bine”, iar dacă vrea să o facă în monedă străină “este şi mai folositor”. “Dar înţeleg că este dificil, nu este o lume perfectă”, consideră Poupet.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz