2020-04-07 01:19

SNR primeşte energie de la “băieţii deştepţi” din Energy Holding

 |  16:27
SNR primeşte energie de la “băieţii deştepţi” din Energy Holding

EnergyHolding a câştigat licitaţia pentru furnizarea de electricitate cătreSocietatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR), contract în valoare de 41,2milioane de lei fără TVA şi accize, adică 51,08 milioane de lei cu TVA, preţmai mic decât valoarea estimată iniţial de autoritatea contractantă.

SNR vaîncheia acordul-cadru cu Energy Holding pentru achiziţionarea de energieelectrică după expirarea termenului legal de aşteptare, potrivit datelorcomunicate de societate la solicitarea Mediafax. Contractul vizeazăachiziţionarea a 141.436 MWh de energie, iar preţul avansat de Energy Holdingeste de 291,24 lei/MWh. Conform legislaţiei în vigoare, perioada de aşteptareîn cazul licitaţiilor publice de furnizare cu o valoare de peste 40.000 de euroeste de 15 zile. La un preţ de 291,24 lei/MWh, contractul de 141.436 MWh are ovaloare de 41,2 milioane de lei fără TVA şi acciză. Cu TVA, contractul are ovaloare de 51,08 milioane de lei.

Autoritateacontractantă a estimat, în anunţul de participare, că valoarea contractuluiurma să fie de 56,13 milioane de lei, cifră care includea TVA de 19%.

SNR ainiţiat în luna martie procedura de licitaţie pentru achiziţia publică, primindtrei oferte, de la Energy Holding, Electrica şi firma Tinmar-IND. Tinmar-IND adepus la începutul lunii mai, la Consiliul Naţional de Soluţionare aContestaţiilor (CNSC), o contestaţie împotriva calificării ofertanţilor EnergyHolding şi Electrica. Ulterior, Energy Holding a solicitat CNSC respingereacontestaţiei formulate de Tinmar-IND şi anularea procedurii de achiziţiepublică. CNSC a respins, la 11 iunie, contestaţia Tinmar-IND, ca lipsită deobiect. De asemenea, instituţia a respins şi cererea de intervenţie în interespropriu formulată de Energy Holding. Procedura de licitaţie s-a reluat la 28iunie.

Înfiinţatăîn anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR esteprincipalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România. Sub brandulRadiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică,reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet. SNR este controlatăintegral de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine