2019-10-17 12:06

ȘOC în TURISM. O altă mare AGENȚIE și-a anunțat INSOLVENȚA. Care sunt motivele invocate

 |  14:42
ȘOC în TURISM. O altă mare AGENȚIE și-a anunțat INSOLVENȚA. Care sunt motivele invocate

Paravion, una din cele mai mari agenţii de turism din România, a anunţat luni că va intra în insolvenţă începând de marţi, 8 august, şi urmează să închidă portalul turcesc Bavul.com, motivând decizia prin scăderea dramatică a afacerilor din Turcia, pe fondul problemelor politice şi de securitate traversate de această ţară în ultimul an.

”Paravion va intra în insolvenţă. Turiştii nu vor fi afectaţi, toată activitatea companiei se va desfăşura pe Paravion.ro”, a declarat luni, pentru News.ro, directorul general al Paravion, Remus Vişan.

Paravion.ro se numără printre jucătorii din turismul românesc cei mai expuşi la piaţa turcească, afectată în ultimul an de o scădere puternică a numărului de turişti străini, mai ales europeni, pe fondul retoricii anti-occidentale tot mai pronunţate a regimului Erdogan.

”Prima jumătate a anului a confirmat instabilitatea, situaţia din Turcia devenind şi mai dificilă. Deprecierea puternică a lirei turceşti din ultimul trimestru al lui 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaţionale de bilete de avion şi al marjei de profit din Turcia în 2017. Astfel, s-a decis închiderea Bavul şi reorganizarea Paravion”, arată un comunicat emis luni de Paravion.

În 2015, Paravion a preluat de la Turkcell portalul de rezervări online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori.

În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de căutari pe oră, iar vânzările Paravion au depăşit 440.000 de bilete avion.

Paravion a raportat anul trecut afaceri totale de aproximativ 78 milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray