2020-02-29 02:41

ȘOC pe piața de ASIGURĂRI! City Insurance și Euroins, sancționate de ASF pentru NEREGULI privind procedura de soluționare a petițiilor

 |  14:48
ȘOC pe piața de ASIGURĂRI! City Insurance și Euroins, sancționate de ASF pentru NEREGULI privind procedura de soluționare a petițiilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat cu avertisment companiile City Insurance şi Euroins pentru încălcarea prevederilor din Norma 18/2017 privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea societăţilor de asigurare şi reasigurare şi brokerilor de asigurare, arată ASF.

„Sancţiunile au fost acordate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ca urmare a concluziilor activităţii de supraveghere permanentă pe conduită, off site, a societăţilor City Insurance şi Euroins. Ca urmare a unei analize desfăşurate în perioada 19 aprilie - 11 iulie 2019, s-a constatat în cazul ambelor societăţi încălcarea prevederilor art.5 alin.(9) din Norma 18/2017 privind procedura de soluţionare a petiţiilor referitoare la activitatea societăţilor de asigurare şi reasigurare şi brokerilor de asigurare. Acest lucru constituie o contravenţie în conformitate cu prevederile art. 163 alin.(1) lit. a) din Legea 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare", precizează Autoritatea, citată de Agerpres.

În articolul 5, alin (9) se precizează că „societăţile transmit în format electronic, pentru fiecare solicitare primită de la ASF, în termen de maximum 10 zile sau în termenul precizat în mod expres în aceasta, următoarele documente: nota de fundamentare; dosarul de daună integral şi fişa dosarelor de daună deschise în baza contractelor RCA, întocmită conform precizărilor pe care le va transmite structura organizatorică care solicită documentaţia”.

„Drept urmare, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu avertisment a ambelor societăţi de asigurare. În sarcina Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. s-a stabilit şi obligaţia ca în termen de 15 de zile de la primirea deciziei să transmită la ASF un plan de măsuri cu acţiuni concrete şi persoane responsabile, prin care să se asigure transmiterea în permanenţă a răspunsurilor la solicitările Autorităţii privind petiţiile, în termenul prevăzut în Norma ASF nr. 18/2017", mai arată ASF. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine