2020-01-27 13:41

Start-Up Nation 2018: joi, 27 decembrie, la ora 10:00, s-a dat startul!

 |  12:18
Start-Up Nation 2018: joi, 27 decembrie, la ora 10:00, s-a dat startul!

Săptămâna trecută, detaliile tehnice și juridice ale programului pentru antreprenorii debutanţi au fost publicate în Monitorul Oficial.

Joi, 27 decembrie, la ora 10:00, aplicaţia online a programului a fost deschisă, și va rămâne astfel timp de 30 de zile lucrătoare. Toți pașii care trebuie urmați în vederea înscrierii se efectuează online, nefiind necesară deplasarea la vreo instituție.

„Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație, pentru că antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Monitorul Oficial stabilește și cursul la care se vor face plăţile în valută, respectiv la 4,6598 lei pentru 1 euro, cursul BNR din ziua de joi, 20 decembrie, data când documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Programul, care finanţează o afacere cu până la 200.000 de lei, se adresează societăților înfiinţate după 30 ianuarie 2017 care adună cel puţin 50 de puncte din 100 posibile, desfășurându-și activitatea în producţie, industrii creative (în care intră şi IT-ul), comerţ sau servicii - și având cel puțin un angajat cu normă întregă, pe o poziție ce trebuie menținută cel puțin doi ani de la implementarea proiectului.

Achiziţia de echipamente tehnologice este încurajată prin punctarea ei suplimentară (cu 5 sau 10 puncte, în funcție de procentul alocat în planul de afaceri). Se pot, de asemenea, achiziționa spaţii de lucru sau de producţie, dar evaluarea lor trebuie făcută de un expert de la Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați.

Procedura de implementare şi documentaţia necesară sunt disponibile la link-ul:

http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine