2019-07-19 05:07

STATUL acuză Fondul Proprietatea că vrea intrarea în INSOLVENȚĂ a Poștei Române. Ce spune ministrul Comunicațiilor despre poziția FP

 |  14:52
STATUL acuză Fondul Proprietatea că vrea intrarea în INSOLVENȚĂ a Poștei Române. Ce spune ministrul Comunicațiilor despre poziția FP

Fondul Proprietatea (FP) obstrucționează capitalizarea Poștei Române, singura alternativă înaintată de către acționarul minoritar pentru salvarea operatorului național poștal fiind declararea insolvenței companiei, informează Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, a convocat o întâlnire cu delegația FP, acționarul minoritar al Companiei Naționale 'Poșta Română' (CNPR) pentru a-i prezenta ultimele acțiuni desfășurate pentru capitalizarea operatorului național de servicii poștale și a face un ultim efort în atragerea Fondului în procesul de capitalizare.

"Discuțiile de astăzi (miercuri - n.r.) au eșuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvența companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR și a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net. Propunerea FP a fost respinsă cu fermitate de ministrul Comunicațiilor, Lucian Șova, care susține că redresarea Poștei Române va fi făcută în ciuda obstrucționărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua. De asemenea, Lucian Șova precizează că FP dă dovadă de lipsă de proactivitate, inclusiv în susținerea intereselor acționarilor săi", se arată în comunicatul citat.

170 de milioane de lei, de la buget, pentru capitalizarea companiei

MCSI susține că, în bugetul de stat, a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, ca aport al statului, proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu propria cotă de participare.

„Suntem foarte hotărâți să apărăm interesul statului în companiile pe care le deținem. Nu voi permite nicio neglijență din partea managementului companiilor din subordinea MCSI, neglijență care se poate transforma în avantaj pentru competiție”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Tot în cursul zilei de miercuri, 13 decembrie, ministrul Lucian Șova s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) cu care a discutat despre un program de finanțare pentru Poșta Română. Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea, în proporție de 25%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-13Parerea ta...

ANULATI PRIVATIZAREA
13 Dec 2017

NU ESTE GITENSTEIN INDESTULAT INDEAJUNS?:-) ANULATI PRIVATIZAREA FRAUDULOASA DE LA FONDUL PROPRIETATEA!
IOAN
13 Dec 2017

Va trebui sa scuipam pe cei ce ne vor distrus patrimoniul national iar doamna Codruta trebuie sa ancheteze asemenea delapidari d'un vremea lui Base cand s-a furat Posta Romana, Oltchim , Hidroelectrica, Behtel carare , etc . E bine ca Americanii ne ajuta , dar deja vrem sa fim lasati in pace ca suntem asfixiati de atâta ipocrizie . Ghitenstein are interese contrare statului român si este normal sa actioneze asa , dar deja este perceput ca delator si începem sa ne ferim . Bravo nea Todose , pe ei si pe mama lor .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray