2020-06-06 12:08

Statul s-a împrumutat cu un miliard de lei de la nouă bănci

 |  15:32
Statul s-a împrumutat cu un miliard de lei de la nouă bănci

Ministerul Finanţelor a vândut luni certificate de trezorerie în valoare de un miliard de lei (223,86 milioane euro), scadente la 5 aprilie 2017, pentru care băncile primesc un randament mediu anual de 0,66%, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Cele nouă bănci participante la licitaţie au oferit 2,6 miliarde lei, de peste două ori şi jumătate mai mult decât suma cerută de stat. Statul a încasat puţin peste un miliard de lei.

Certificatele de trezorerie sunt împrumuturi pe termen scurt şi foarte scurt, de maximum un an.

Pentru anul 2016, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă. Pentru luna martie, Ministerul Finanţelor a anunţat că vrea să împrumute 3,7 miliarde de lei de pe piaţa internă, la care s-ar putea adăuga 405 milioane de lei din alocări suplimentare.

Pentru anul 2016, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă.

Statul  vrea să emită în aprilie titluri de stat în lei de 4,22 miliarde lei, similar programului din martie, din care un miliard lei reprezintă împrumuturi prin certificate de trezorerie şi 2,8 miliarde lei prin emisiuni de obligaţiuni, la care se vor adăuga 420 milioane lei din sesiuni suplimentare.

Finanţele urmează să redeschidă în cursul lunii şase emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţă la trei, patru, cinci, şapte, zece şi 15 ani, în valoare totală de 2,8 miliarde lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine