2020-04-07 11:37

Statul promite ajutoare pe lapte şi carne în locul subvenţiilor pentru fermieri

 |  15:41
Statul promite ajutoare pe lapte şi carne în locul subvenţiilor pentru fermieri

Două forme alternative de ajutor de stat, una pentru lapte şicealaltă pentru carne, ar putea înlocui subvenţiilepe care le-au primit crescătorii de bovine până anul trecut, pe cap de animal,a declarat ministrul agriculturii, Mihail Dumitru,care a asistat, la insistenţele premierului, la negocierile cu crescătorii deanimale, care au avut loc la ora 11.00, la Guvern.

La întâlnire a participat şi ministrul finanţelor, SebastianVlădescu. "Am discutat mai multe probleme ale crescătorilor de bovine.Principala problemă a fost subvenţia pentru plata naţională directă, pe carefermierii o vor în forma de anul trecut, respectiv 570 de lei pe cap de animal,dar pe care n-o mai putem acorda", a spus Dumitru, citat de Mediafax.

El a adăugat că a discutat cu fermierii două scheme diferite desprijin, una pentru lapte, iar cealaltă pentru carne. "Pentru 2010 nu maisunt bani, dar vom face cu ei un angajament pentru acest an, cu plata în2011", a afirmat Dumitru.Acesta a adăugat că va mai avea o întâlnire cufermierii, pentru a se stabili cuantumul şi modalitatea de plată asubvenţiilor, la care va participa şi ministrul finanţelor, luni, la ora 15.00,la sediul Ministerului Agriculturii.

"Nu se ştie încă nici forma în care se va da, nicicuantumul sumelor care se vor obţine. Avem o singură promisiune: că vom primişi noi, pentru specia bovină, ceva bani", a afirmat vicepreşedinteleAsociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine şi ai Asociaţiei Crescătorilor deTaurine, Claudiu Frânc.

Acesta a arătat că, în 2010, cuantumul sumelor notificate pentrusubvenţia pe cap de animal este de 248 milioane de euro. Anul trecut, subvenţiape cap de animal a fost de 571 de lei, iar în 2010 ar trebui să depăşească 670de lei, dar reprezentanţii fermierilor au declarat că nu ştiu cât vor puteaobţine în cele din urmă de la Guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine