2019-10-16 05:24

Statul va acorda 20 milioane de euro în 2010 şi 80 milioane de euro în 2011 tinerilor întreprinzători

 |  19:33

Garanţiilede stat pentru tinerii întreprinzători vor fi acordate în limita a 100 milioanede euro, dintre care 20 milioane de euro în 2010, iar ajutorul financiar demaxim 10.000 de euro va fi alocat pentru un număr estimat de 200 de firme înacest an şi minim 1.000 firme anul viitor, afirmă premierul Emil Boc. El aavut, ieri, o discuţie cu partenerii sociali, cărora le-a prezentat proiectulde ordonanţă de urgenţă privind sprijinirea tinerilor întreprinzători.

Proiectulde act normativ prevede că tinerii întreprinzători în vârstă de până la 35 deani vor beneficia de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări socialedatorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patrusalariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată, şi de o alocaţie financiarănerambursabilă reprezentând cel mult 30% din valoareaproiectului de investiţii, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Pentruobţinerea de credite bancare destinate realizării producţiei pentru export şiinvestiţiilor pentru extinderea şi dezvoltarea propriei activităţi vor fiacordate garanţii de stat de până la cel mult 80% din valoarea credituluisolicitat, dar nu mai mult de 80.000 de euro, prin intermediul FonduluiNaţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Întreprinzătoriidebutanţi vor fi scutiţi de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculareefectuate la oficiile Registrului comerţului, cu ocazia constituiriimicroîntreprinderii.

În ceeace priveşte obligaţiile întreprinzătorilor, aceştia trebuie să reinvesteascăcel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent, să angajeze cel puţin 2salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare şi să aibă înobiectul de activitate cel mult 5 grupe de activităţi CAEN, dar nu intermedierifinanciare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de norocşi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili,tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şiactivităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat. Facilităţilenu se mai acordă din momentul în care cifra de afaceri pentru anul în cursdepăşeşte echivalentul în lei a 500.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-08Parerea ta...

ERAS
12 Oct 2010

au procedat exact ca la licitatii, toat lumea poate depune oferta dar de castigat va castiga tot omul lor :))
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray