2020-08-10 19:30

Studiu ANPC. Produse identice, calitate inferioară în România faţă de cele din Vest

 |  15:07
Studiu ANPC. Produse identice, calitate inferioară în România faţă de cele din Vest

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC), Paul Anghel, susţine că, în urma unui studiu realizat de instituţia pe care o conduce arată că 22,78% din totalul produselor verificate prezintă diferenţe de calitate în România faţă de versiunea similară comercializată în Vestul Europei.

"Am verificat în funcţie de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european. Acolo au fost analizate 128 de produse. Din aceste 128 de produse au fost găsite în România produse identice de acelaşi producător, dar unele dintre ele veţi vedea cu cantităţi diferite, diferenţe privind compoziţia, cu absenţa unor ingrediente, sau cu prezenţa altor ingrediente, diferenţe privind proporţiile anumitor ingrediente sau diferenţe privind parametri rezultaţi din declaraţiile nutriţionale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferenţe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate", a spus Paul Anghel.

Printre produsele la care s-au identificat diferenţe, Paul Anghel a menţionat printre altele Freeway, Fanta şi Milka. Astfel, în România sucul Freeway conţine 3% suc de portocale, iar în Spania ajunge la 8% şi în Franţa la 10%, iar în Italia la 20%. În cazul sucului Fanta, în România conţinutul de suc de portocale este de 5%, iar în Spania de 8%, Franţa 10% şi în Italia de 12%. La ciocolata Milka s-a descoperit o cantitate de alune de 17% în România, iar în Franţa este de 22%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz