2020-07-14 08:59

STUDIU: Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani

 |  14:35
STUDIU: Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani

Cererea globală de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă PwC privind transformarea în sectorul energiei, utilităţilor şi resurselor.

"Sectorul energiei se află în centrul unor transformări masive. Cererea globală creşte accelerat, urmând ca până în 2040 să fie patru ori mai mare decât era în urmă cu 30 de ani. Presiunea generată de creşterea cererii şi preocuparea privind schimbările climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilităţilor şi resurselor', spune David Trow, Partener şi Liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie, citat într-un comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

În prezent, consumul de energie la nivel global creşte mult mai rapid decât populaţia. Astfel, dacă în urmă cu cinci decenii, la o populaţie de 3,7 miliarde de oameni consumul de energie era de 5 miliarde tone echivalent petrol, până în 2020 va creşte de patru ori, ajungând la 19 miliarde tone echivalent petrol. În acest răstimp, populaţia s-a dublat.

Până în 2040, vor fi 9 miliarde de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste şase ori mai ridicat (32 miliarde tone) decât în urmă cu 50 de ani.

"Implementarea unor soluţii pentru creşterea eficienţei energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligenţă artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente şi oportunităţi ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare', a precizat, la rândul său, Andreea Mitiriţă, Partener PwC România.

Printre principalele concluzii ale raportului se află faptul că cea mai mare parte din creşterea cererii de energie provine din India şi China, regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapidă creştere, utilizarea gazelor naturale va creşte mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui, iar creşterea populaţiei şi a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse şi, implicit, pe bugetele de investiţii ale producătorilor.

În plus, acţionarii companiilor de energie, utilităţi şi resurse insistă tot mai mult ca energia şi produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă, noile tehnologii şi resursele de energie regenerabilă susţin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului, în timp ce avansul tehnologiilor pentru producţia de energie regenerabilă şi posibilitatea de stocare permit persoanelor şi comunităţilor locale să producă, utilizeze şi să vândă propria energie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz