2020-06-04 08:54

Tabără “sperie” hipermarketurile cu o nouă strategie de reducere a taxelor. Patronatele îi urează, ironic, ministrului agriculturii „succes”

 |  18:20
Tabără “sperie” hipermarketurile cu o nouă strategie de reducere a taxelor. Patronatele îi urează, ironic, ministrului agriculturii „succes”

Dacă tot nu a semnat legea privind eliminarea taxelor percepute abuziv de hipermarketuri,cât a fost preşedintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor,ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, anunţă acum o strategie care să oblige marile magazine să elimine unele taxe impusefurnizorilor. Patronii din industria alimentară nu ştiu cu cine pregăteşteministrul noua strategie,dar nu îi dau nici un credit şi îi urează, ironic, “succes”.

Chiar dacă au trecut aproape trei ani de la ancheta privind taxelepracticate de lanţurile de magazine şi de la negocierea unui Cod de bunepractici, patronii supermarketurilor nu au eliminat nici o taxă, astfel căalimentele nu s-au ieftinit cu nici un ban. Subiectul a rămas deschis, astfelcă ministrulagriculturii, Valeriu Tabără, în loc să se ocupe de problemeleagricultorilor, creează bulversare pe piaţă prin anunţarea preţurilor.Mai mult, Tabără, fără să se consulte cu procesatorii, pregăteşte reţelelor de hipermarketurio “strategie europeană”, în urma căreia acestea vor trebui să elimine sau săreducă anumite taxe pe care le percep furnizorilor. “Eu le pregătesc ostrategie europeană, aceea de a fi parteneri reali şi loiali. Asta înseamnă sămai reducă din taxele acelea pentru furnizorii de produse agroalimentare caremerg spre magazine. Taxele sunt mari şi sunt unele pe care nu le găsesc normale”,a spus Tabără, citat de Mediafax. Potrivit ministrului agriculturii, ideeaeliminării unor taxe impuse de retaileri furnizorilor este împărtăşită şi destate precum Ungaria, Italia sau Germania. “În primulrând, trebuie eliminate nişte taxe. De exemplu, eu nu găsesc normală taxa dedezvoltare. De ce trebuie să dezvolte o reţea pe seama unei taxe suplimentare?Ar mai trebui eliminate taxa de raft, taxa de deschidere a magazinului, suntmai multe”, a spus Tabără. Ministrul a explicat că aceste taxe nu pot fieliminate prin lege, pentru că nu sunt percepute în mod oficial de cătremagazine. “Trebuie verificat de către Protecţia Consumatorilor, GardaFinanciară. Sunt mai multe instituţii”, a mai declarat ministrul agriculturii.

Minea: “Scot taxa de ţurţuroi şi inventează taxa de şotron”

PreşedinteleRomalimenta, Sorin Minea, îi reaminteşte lui Valeriu Tabără că în perioada încare a fost preşedintele Comisiei deagricultură din Camera Deputaţilor nu a semnat legea care elimina taxeleretailerilor. “Ţara arde şi baba se piaptănă. Ministrul Tabărătrebuie să se ocupe de problemele agricultorilor, nu de procesatori şi dehipermarketuri. Legea hipermarketurilor nu a trecut când Valeriu Tabără erapreşedinte la Comisia de agricultură. Nu au cum să oprească taxele impuse dehipermarketuri. Scot taxa de ţurţuroi şi inventează taxa de şotron”,ne-a declarat Minea. Acesta a adăugat că ministrul Tabărănu a acceptat nici întâlnirea cu producătorii din industria alimentară. “Îi urez succes ministrului Valeriu Tabără. Îl întrebînsă: Ministerul Agriculturii ştie că procesatorul român nu are materie primădin agricultura românească? Noi am conceput acel Cod debune practici după legea franceză şi Ministerul Agriculturii se consultăcu italienii şi cu germanii. Râd şi curcile când aud de această strategie prin care hipermarketurile să elimine unele taxe impuse furnizorilor”, spune preşedintele Romalimenta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine