2020-04-06 14:26

Tănăsescu: Nu vor fi probleme cu eliberare următoarei tranşe de la FMI

 |  17:49
Tănăsescu: Nu vor fi probleme cu eliberare următoarei tranşe de la FMI

Aplicarea de către Guvern a măsurilor convenite cu FMI arată determinare,astfel că reprezentanţii instituţiei financiare vor pleca de la Bucureşti cu oimpresie bună şi nu vor fi probleme cu eliberarea următoarei tranşe deîmprumut, consideră reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Implementarea măsurilor aratădeterminare. Eu cred, din ce am discutat cu ei, că vor pleca cu o impresiepozitivă, foarte bună", a declarat Tănăsescu pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă vor fi probleme cu eliberarea următoarei tranşedin acord, în valoare de 900 milioane de euro, el a spus: "Categoricnu".

Tănăsescu a ţinut să precizeze că decizia privind eliberareaurmătoarei tranşe va fi luată de către board-ul FMI, pe baza analizelorefectuate în timpul misiunii de evaluare.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene se află înperioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acorduluicu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile deperformană stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discutăşi despre un nou set de prognoze macroeconomice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine