2019-08-18 16:08

Tănăsescu: Propunerea de diminuare a cotei unice la 12% nu a fost subiect ridicat la FMI

 |  16:55
Tănăsescu: Propunerea de diminuare a cotei unice la 12% nu a fost subiect ridicat la FMI

Reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu, susţine, la RFI, că propunerea de diminuare a cotei unice de la 16%la 12% nu a fost un subiect pe care autorităţile să-l ridice Fondului MonetarInternaţional, fiind probabil o discuţie internă în cadrul partidului deguvernământ.

"Această propunere de diminuare a coteiunice de la 16 la 12% nu a fost un subiect pe care autorităţile să-l ridiceFondului Monetar Internaţional. Cred că a fost mai mult o discuţie internă încadrul partidului de guvernământ. În al doilea rând, o reducere concomitentă acontribuţiilor sociale cu o creştere a salariului minim este o propunere care afost făcută într-adevăr Fondului Monetar Internaţional, dar care urmează să fiediscutată săptămâna viitoare cu echipa care va veni la Bucureşti, să vedemconsecinţele şi să vedem exact care sunt efectele acestei propuneri", adeclarat la RFI, Mihai Tănăsescu, întrebat fiind despre discuţiile din PDLprivind eventuala reducere a cotei unice.

Tănăsescu a subliniat că nu trebuie uitatfaptul că România, în această perioadă de criză, a scăzut foarte mult încompetitivitate.

"Trebuie să analizăm dacă această măsurănu va avea un efect de continuare a descreşterii competitivităţii României şisigur, toate elementele legate de efectele secundare ale unei asemenea măsuri.FMI nu respinge o asemenea idee, dar trebuie analizată cu atenţie, pentru avedea implicaţiile fiscale şi modul în care ea urmează să fieimplementată", a explicat oficialul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray