2019-08-18 16:17

Tănăsescu: Un nou acord de doi ani cu FMI, suficient pentru România

 |  17:22

Un nou acord de doi ani cu Fondul MonetarInternaţional (FMI), după finalizarea celui actual, va fi suficient pentru caRomânia să-şi consolideze poziţia şi să poată implementa propriile politici, adeclarat, la Washington, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Părerea mea este că încă un acord de 24de luni este suficient pentru a consolida un anumit tip de poziţie pentruRomânia, iar statul să fie capabil să exercite această capacitate proprie deimplementare în anii care urmează", a spus Tănăsescu, întrebat dacăurmătorul acord cu FMI va fi ultimul pentru România. El a precizat că afirmaţiareprezintă o părere personală, nefiind discutată cu autorităţile de laBucureşti. "Întotdeauna am crezut, şi cred în continuare, că administraţiapublică românească este bine pregătită, mult mai bine pregătită decât în 1990,dar nu atât de pregătită încât să poată să funcţioneze cap-coadă fără unsuport, fără sfaturi şi fără o conclucrare cu alţii", a afirmat Tănăsescu.

Referitor la noile condiţii care vor fi incluseîntr-un nou program, Tănăsescu este de părere că nu vor mai exista noi măsuride austeritate pentru atingerea ţintelor, fiind suficientă implementarea celorpuse în practică în acest an. El a menţionat că marile linii de discuţie dinviitorul program se vor axa în primul rând pe creşterea eficienţeiadministraţiei publice pentru derularea proiectelor cu fonduri europene, dar şipe reforma în domeniul întreprinderilor de stat, unde există un sistem demonitorizare. Un alt domeniu va fi reforma structurală în domenii prioritare,precum sănătatea sau educaţia.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray