2020-07-11 02:47

“Ţara noastră nu a ştiut până acum să se finanţeze”

 |  17:35
“Ţara noastră nu a ştiut până acum să se finanţeze”

Infrastructura României ne interesează pe toţi, cu toţii ne dorim să avem drumuri, să avem oraşe care să arate mai bine şi care ne ajută să trăim mai bine. Unde se blochează totul și de ce nu mai reușim odată să avem “o țară ca afară“, rămâne încă dacă nu o enigmă, cel puțin suprema provocare! Mai ales în cadrul discuțiilor, dezbasterilor, ori conferințelor cu profil economic.

Ţara noastră nu a ştiut până acum să se finanţeze și să facă parteneriate public-private, potrivit spuselor lui Liviu Rogojinaru, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în cadrul Conferinței Internaționale Bursa “Finanțarea infrastructurii prin mecanismele pieței de capital“. În cadrul dezbaterii pe marginea uneia dintre temele conferinței, care a abordat provocarea infrastructurii române, nevoile infrastructurii (proiecte cheie, investiţii necesare), mecanisme de finanţare existente şi „decalajul” de finanţare, Liviu Rogojinaru a evidențiat că, "legat de parteneriatul public privat ţin să menţionez că s-a mai reglementat puţin, s-a mai făcut un pas dar mai sunt mulţi de făcut. Dacă nu vom fi deştepţi să continuăm şi să facem toţi paşii necesari ne va fi nouă mai greu”.

“Cred că este momentul să ne trezim”

De asemenea, Liviu Rogojinaru a adăugat că, “dacă nu vom învăţa să facem cât mai repede finanţări cât mai corecte, va fi dificil. Spun asta pentru că până acum România nu a ştiut să facă bine parteneriat public-privat, nu am ştiut să ne finanţăm. Cred că este momentul să ne trezim şi să facem lucrurile ca în ţările civilizate, să ne finanţăm corect, să mergem spre un secol 21 pe care îl merităm şi noi ca români". Rogojinaru a mai precizat că infrastructura ne interesează pe toţi, cu toţii ne dorim să avem drumuri, să avem oraşe care să arate mai bine şi care ne ajută să trăim mai bine.

Rămâne de văzut cum se poate umple golul dintre dorință și putință…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz