2019-10-17 11:12

TĂRICEANU, despre SCUMPIREA carburanților: „Nu va fi o POVARĂ pentru consumator!”. Cum justifică majorarea accizei

 |  17:43
TĂRICEANU, despre SCUMPIREA carburanților: „Nu va fi o POVARĂ pentru consumator!”. Cum justifică majorarea accizei

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că Ministerul Finanțelor are în proiect o majorare a accizelor la carburanți cu un impact nesemnificativ asupra prețului la pompă.

"Nu am văzut proiectul de ordonanță. Sunt la curent cu această propunere de majorare a unor accize. (...) Accizele au fost reduse, euro acciza a fost eliminată. Din păcate, ceea ce ne așteptam să se întâmple și anume o reducere a prețului carburantului la consumator, la pompă cum se spune, nu s-a întâmplat. Știu că au avut loc discuții la nivelul Guvernului cu operatorii economici din domeniul petrolier, din companiile de profil și propunerea care se are în vedere, dar sunt mai multe variante în lucru, este de a introduce o mică majorare a accizei care practic va avea un impact nesemnificativ asupra prețului la consumator, deci pentru consumator nu va fi o povară", a afirmat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tăriceanu, discuția pe care MFP a purtat-o cu operatorii economici este ca această creștere "să fie practic absorbită în preț", având în vedere că în momentul acesta prețul barilului și prețul carburanților sunt reduse.

Întrebat dacă apreciază că o creștere cu 22% a prețului carburanților este nesemnificativă, președintele Senatului a spus că "la prețul actual nu va fi o majorare cu 22 de procente".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-08Parerea ta...

TEMNICERUL JILAVA
09 Aug 2017

nici pentru tine nu va fi greu sa faci vreo cativa ani de puscarie ai fundul obisnuit cu sapunul in forma de banana,de aba te asteapta niste violatori sa te faca regina balului din JILaVA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray