2019-12-14 15:46

Tăriceanu vine cu ANUNȚUL mult așteptat: Cum se MODIFICĂ Ordonanța lăcomiei

 |  16:08
Tăriceanu vine cu ANUNȚUL mult așteptat: Cum se MODIFICĂ Ordonanța lăcomiei

Guvernul va modifica controversata ordonanţă 114, cunoscută și ca „ordonanța lăcomiei” la sfârşitul lunii, anunţă preşedintele ALDE. Călin Popescu Tăriceanu spune că vor fi schimbări legate de taxa suplimentară de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie şi a detaliat date despre măsurile care vizează băncile.

Preşedintele Senatului spune că principiile pe care a fost construită OUG 114/2018 vor rămâne valabile, fiind vorba despre scăderea preţului la gaze şi scăderea dobânzilor, în paralel cu creşterea nivelului de creditare. Tăriceanu anunţă că vor exista stimulente pentru băncile care scad dobânzile, dar şi penalizări pentru cele care vor menţine, „nejustificat”, un nivel ridicat al dobânzilor la credite.

„Taxa pe activele bancare, de asemenea, va rămâne în continuare să funcţioneze, dar ea nu este legată de ROBOR, ci pe un indice stabilit pe baza mediei tranzacţiilor efective. Va exista, de asemenea, un stimulent pentru bănci, în aşa fel încât, ele să scadă dobânzile pentru că acesta a fost lucrul pe care l-am urmărit şi să crească nivelul de creditare”, a spus Tăriceanu, conform Digi24.

Acesta susţine că „mediul bancar a recunoscut că dobânzile în România pentru credite sunt mult peste dobânzile practicate în alte ţări europene”.

„Noi considerăm că nu există o justificare a acestui lucru şi sigur că avem în vedere să mergem cu două măsuri: una de penalizare în cazul în care practică în continuare dobânzi ridicate nejustificat şi o măsură de stimulare pentru cei care coboală dobânzile şi acordă credite mai multe. Cu alte cuvinte, în termeni mai tehnici, creşte gradul de intermediere financiară al băncilor”, a mai spus Tăriceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-18Parerea ta...

ANONIM
19 Mar 2019

ROMANIA este pe locul 1 privind dobanzile practicate in Europa Are cele mai mari dobanzi Romania este pe primul loc la spaga si coruptie Au ajuns sa dea spaga ca sa i intre copilul la OXFORT sau CambrigeDau spaga si pe urma spun ca nu se mai poate trai in tara asta de atata coruptie ,ies pe strazi si spun ca emigreaza Emigreaza ..stiti de ce ?...pentru ca se cam strange surubul si nu mai pot da spaga in toate directiile pentru ca se strange surubul si nu mai vrea Soros sa le dea bani Siktir !
NEGRO
19 Mar 2019

Grecule, ai invartit-o, ai ocolitit-o in jurul interlopilor lui Dragnea pompieristic, asa cum ai tarat-o in politica romaneasca vreme de vreo 29 de ani. Ai afaceri in economie si ai fi putut intelege ceva din coacerea creierului lui Dragnea. Dar ti-e mai la indemana si dumitale hotia. Si cine se amensteca cu hotii nu prea doarme bine noaptea, nici alaturi de cea de-a cincea sotie. De. Si in economie exista legi care nu se pot schimba peste noapte ca cele ale injustitiei la care ai aderat trup si suflet prin Talharel cel cu Limba Lata. Chiar nu se pot schimba in Parlamentul Romaniei legile stiintifice dupa pohta ce-a pohtit odrasla militianului din Gratia. Si ceea ce ai vazut in sfarsit dupa 29 de ani de invarteli in politica PSD-ista din ultimii doi ani este... numai un pui... Dar s-o vezi pe mama lui! Aoleu! Stii doar ce-o sa urmeze! Criza economica! Asa cum ne-ai dat-o pe cea din 2008! Dar si pe-asta s-o rezolve altii! Dumneata doar ai profitat de aia, de ce sa nu profiti si de asta? Pai de ce nu? Vorba lui Dragnea: romanii e prosti! Dar numai pana la un punct. Dincolo de asta sa nu te prinda, Grecule, ca-i vai de curul tau!
ANONIM
20 Mar 2019

Cum ați comenta despre faptul că alianța dintre Tăriceanu și Băsescu a îndepărtat-o din politică pe Mona Muscă, iar încheierea colaborării dintre cei doi a dus la propunerea lui Croitoru zis și "Croitorașul cel Viteaz", pentru funcția deținută anterior de Tăriceanu și mai apoi a lui Boc, ?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

BULLSHIT-ul lui Dragnea Nu trecură nici două săptămâni de când Liviu Dragnea avu un vis ciudat care nu îi mai dădu pace deloc. Se făcea că tocmai fusese ales Stăpânul Universului, legiuitorul cel atotputernic al întregii galaxii la picioarele căruia fiecare pământean și marțian nu mai pridideau să aducă ofrande. Și, cum se bucura el de toate acestea și cum toată suflarea aștepta ca Atotputernicul să dea prima lui decizie, Dragnea hotărî: prima lui lege intergalactică va fi ca el însuși să fie nemuritor, să scape de judecata de apoi
05 Feb 2017

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray