2019-07-24 05:54

Tarom VINDE cele două Airbus-uri A310, cu 5,48 milioane dolari

 |  07:49
Tarom VINDE cele două Airbus-uri A310, cu 5,48 milioane dolari

Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat luni vânzarea a două aeronave Airbus A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, pe care a încasat 5,48 milioane dolari. Activele au fost scoase la vânzare în luna februarie a acestui an, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

„O decizie strategică ce atrage un profit semnificativ pentru compania noastră, provenit atât din vânzarea efectivă a aeronavelor, cât şi din eliminarea costurilor de conservare şi întreţinere a acestora”, spune Werner Wolff, director general Tarom, într-un comunicat.

Aeronavele Airbus A310 au fost achiziţionate de către Tarom în decembrie 1992 şi au funcţionat în regim comercial până la finalul anului 2016.

După faza de evaluare a ofertelor şi în urma negocierilor purtate, compania aeriana Armenia Arways Aircompany a oferit cel mai avantajos preţ, respectiv suma de 5,48 milioane dolari pentru urmatoarele active pentru cele două aeronave Airbus A310 şi componentele aferente, spun oficialii Tarom.

„Valorizarea acestor active reprezintă un pas strategic important pentru Tarom, cu atât mai mult cu cât unul dintre obiectivele noastre majore în perioada următoare îl constituie optimizarea costurilor logistice şi creşterea performanţei businessului Tarom. Această valorizare este oportună nu doar prin prisma ofertei obţinute - foarte avantajoasă pentru compania noastră - cât şi prin eliminarea costurilor de conservare şi a costurilor aferente lucrărilor de întreţinere pentru cele doua aeronave, care în doar jumatate de an, ajung la peste 9 milioane de dolari”, a declarat Werner Wolff.

Valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării a anunţat compania de stat.

”Preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977 dolari a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways”, precizează conducerea Tarom.

Acastă ofertă este apoximativ dublă în raport cu primele oferte primite de Tarom pe parcursul anului 2017, menţionează societatea.

”Decizia de valorificare a aeronavelor Airbus A310 şi a componentelor aferente se justifică mai ales prin prisma faptului că pentru operaţionalizarea acestora, în vederea reluării zborurilor comerciale, Tarom ar fi ajuns să plătească o sumă aproximativă de 26,5 milioane dolari pentru următorii doi ani”, adaugă reprezentanţii Tarom.

Tarom operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 25 aeronave, dintre care două aeronave sunt model Boeing 737-800 Next Generation, recent achiziţionate.

Compania urmează să continue investiţiile în modernizarea şi extinderea flotei.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiţii, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air şi Ryanair.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-26Parerea ta...

COADA DRACULUI
26 Iun 2018

EXTRAORDINAR . PROFIT DE 27 000 LEI . SUMA COLOSALA DE 6 500 EURO . NICI LEAFA UNUI DIRECTOR PE O LUNA . EXTRAORDINAR . DAR INCHIRIEREA UNUI AUTOBUZ TRANSPORT SALARIATI DE LA FIRMA TURCEASCA , CIT COSTA PE LUNA ???????? SI SINT MEREU 15 - 20 AUTOBUZE PE 3 SCHIMBURI . CIT COSTA ? CIT ARE LA AFACEREA ASTA ? E SI NORMAL DIN ACEASTA CAUZA NU SE FACE METROUL AEROPORT OTOPENI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray