2020-02-18 21:25

TEODOROVICI anunță măsuri în sprijinul românilor care muncesc în străinătate, dar vor să se întoarcă în țară

 |  16:01
TEODOROVICI anunță măsuri în sprijinul românilor care muncesc în străinătate, dar vor să se întoarcă în țară

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, anunţă că la nivel guvernamental vor fi iniţiate negocieri cu toate statele membre UE pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă „nevoii şi dorinţei de revenire acasă" a românilor plecaţi la muncă în străinătate.

„Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei'. Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă. Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la muncă în străinătate", a scris Teodorovici, duminică, pe pagina sa de Facebook. Pe data de 6 aprilie, la finalul reuniunii ECOFIN de la Bucureşti, ministrul Finanţelor declara că ţările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor. „Poate în timpul Preşedinţiei române voi invita ţările care trimit lucrători în străinătate la o discuţie, să vedem ce e de făcut. Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situaţia actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivităţii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influenţate de această mobilitate intra-europeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie şi să ţinem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectaţi noi toţi", a afirmat atunci Eugen Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-21Parerea ta...

HE , HE , HE...!!!
21 Apr 2019

Mafia psd a umplut Romania de indieni , pakistanezi , vietnamezi , iar Romanii Calificati fag coada la OTOPENI. MOARTE CIUMEI PESEDISTE SI DIKTATORULUI FLAUSHAT.
ANONIM
21 Apr 2019

Psd vrea sa inchida granitzile Romaniei si sa-l inscauneze pe porkarul hot DIKTATOR CA KIM JONG-UN. HUUUUU...!!!!! CRIMINALILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine