2020-02-23 10:36

Teodorovici dă asigurări că restituirea fostelor TAXE AUTO va fi efectuată până la finalul lunii mai

 |  17:03
Teodorovici dă asigurări că restituirea fostelor TAXE AUTO va fi efectuată până la finalul lunii mai

Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că noul termen de restituire a fostelor taxe auto este sfârșitul lunii în curs, chiar dacă, spune el, termenul de restituire era iniţial 30 iunie 2019.

“Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific luni la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a spus Teodorovici.

Dar oare ANAF are banii necesari pentru restituirea taxei de mediu? Ministrul Finanţelor a răspuns că de aceste sume se ocupă Ministerul Finanţelor, şi că noul termen de rambursare a taxelor auto trebuie stabilit prin ordonanță sau prin lege.

"Din păcate, astăzi, este o întreagă birocraţie pe acest subiect şi, la fel, am spus clar: ANAF-ul (Agenția Națională de Administrare Fiscală - n. red.) trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori, dacă este cazul, până la final de mai să se plătească sumele aferente acestei taxe. Adică suntem acum în aprilie, cât mai este până la final, iar până la final de mai trebuie să găsească orice fel de soluţie", a declarat Teodorovici.

Sumele aferente trebuie restituite indiferent dacă există sau nu datorii către stat pe numele respectivilor contribuabili. Verificarea restituirilor se va face de către ANAF ulterior restituirii. Există totuşi și cazuri în care taxa auto ar putea să nu fie rambursată, în cazul în care ANAF cere clarificări în legătură cu proprietatea vehicului.

Amintim că proprietarii de mașini au putut solicita, pe cale administrativă, restituirea oricăreia dintre fostele taxe auto pe care au achitat-o până la 31 august 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine