2019-10-23 05:40

TEODOROVICI, despre PLAFONAREA dobânzilor la credite: Eu sunt adeptul pieţei libere

 |  14:32
TEODOROVICI, despre PLAFONAREA dobânzilor la credite: Eu sunt adeptul pieţei libere

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre proiectul privind plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi de consum, el precizând că este adeptul pieţei libere, în care statul să nu intervină.

”Daţi-mi voie să nu mă pronunţ pe acest subiect. Eu nu am fost prezent la discuţii, am fost la Bruxelles. E o discuţie, haideţi să vedem care va fi votul final pe această speţă. Eu sunt adeptul pieţei libere, piaţa să fie cea care are mecanismele necesare pentru a se regla. Cererea şi oferta sunt regulile de joc în piaţă şi statul nu trebuie să intervină pe cât posibil, bine ar fi deloc, să nu intervină în piaţă decât atunci când sunt să spunem derapaje într-un fel sau altul”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Comisiile reunite – economică, pentru buget şi juridică - din Senat au aprobat marţi plafonarea dobânzilor pentru creditele ipotecare şi de consum şi au votat pentru reintroducerea dreptului debitorului de a-şi răscumpăra un bun de la firma de recuperare.

Astfel, comisiile au aprobat o măsură prin care dobânda maxima pentru creditele ipotecare nu poate depăşi de mai mult de 2,5 ori dobânda de referinţă, de 2,25%, anunţată de Banca Naţională a României (BNR), potrivit senatorului PNL, Daniel Zamfir.

”Dobânda maximă pentru creditele ipotecare nu poate depăşi mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare. Cum dobânda legală e astăzi 2,25%, s-ar ajunge la un maxim de 5,62%. Rezonabil, nu?”, a scris Zamfir, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, potrivit senatorului PNL, în cazul creditelor de consum, dobânda va fi plafonată la 18% pe an. În plus, comisiile reunite au votat pentru reintroducerea dreptului debitorului de a-şi răscumpăra un bun de la firma de recuperare cu dublul preţului cu care a fost achiziţionat de recuperator.

”Am avut în vedere limitarea profitului firmei de recuperare. Eu cred că un dublul sumei pe care recuperatorii îl percep mi se pare absolut rezonabil”, a declarat senatorul PNL.

Debitorul are astfel drept de preempţiune, iar această măsură nu ar încuraja neplata ratelor, ci recuperarea bunurilor de la recuperatori, potrivit lui Zamfir.

”Nu s-ar încuraja deloc, pentru că această prevedere nu face altceva decât să readucă în piaţă acele bunuri, pentru că dacă recuperatorul a cumpărat un imobil la 5-10% din valoare, cred că sunteţi cu totul de acord că nu acela era preţul real al pieţei. Ori dacă debitorul va avea posibilitatea să plătească dublul sumei cu care recuperatorul a cumpărat de la bancă, eu vă asigur că banca nu va mai vinde firmelor de recuperare, care de cele mai multe ori sunt vehiculelor băncilor, nu va mai vinde la acel preţ de 10%. Cred că un preţ normal pe piaţă al oricărui imobil atunci când vrei să vinzi cu discount, poate fi undeva la 30%”, a afirmat senatorul PNL.

Potrivit lui Zamfir, recuperatorii cumpără în prezent cu 10% din valoarea reală.

”Este o datorie pe care debitorul o are de plătit deşi preţul, aşa cum vă spuneam, nu este unul real, este unul rezultat din acel aranjament bancă-executor-recuperator de creanţe”, a afirmat Zamfir.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-21Parerea ta...

ANONIM
23 Feb 2018

BAI DISCOTECARULE IN CE TARA BANANIERA din lumea a trei CEI CE DETIN FUNCTII PUBLICE POT INCASA de la bugetul de stat SIMULTAN SI PENSIE (speciala) SI SALARIU si altii AMARATI nu primensc nici ca sa le ajunga sa supravietuiasca . VOI PSD-stii nu sunteti social democrati ci niste KKTI .......
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
23 Feb 2018

TERORISTII DIN 89 s-au impartit pe mai multe categorii.......cei social-democrati...cei portocalii.....si cei zburatori...care s-au ascuns in tarile calde.....exact asa era un cantec al unui rapper am uitat cum il cheama...dar canta bine
TOțI BAGă BRUXELL-UL
23 Feb 2018

la ÎNAINTARE, ca să-și disculpe TICĂLOȘIILE (A)DUSE VEȘNIC, ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN! Zi-ne LABĂ: când aduci salariul/pensia minimă NU mai mică de 600 de euro, potrivit Pactului de Aderare la U.E.?! Toți tăceți ca morții-n păpușoi = când e de luat de la noi vă fată vaca, când e SĂ DAȚI, vă moare vițelul! EXACT AȘA SUNTEȚI...TOȚI! SYCTIR, JAVRĂ! Ăsta e alt minister (zis și-al Finanțelor) care se cred mai presus decât toată lumea - ei taie, ei spânzură, ei aprobă (sau nu...) propuneri de H.G., șamd...de parcă-ar fi STAT ÎN STAT și moșia lu tat-su!
ȘTIȚI CE URMEAZĂ, DA?!
23 Feb 2018

Vin pe rând: ȘOCUL ECONOMIC, ȘOCUL RĂZBOIULUI, ȘOCUL CONSTRÂNGERII, ȘOCUL POST-RĂZBOI...TOTUL VA FI ȘOC...FĂRĂ TERAPIE! Atenție mare la nenorociții ăștia! Au experimentat LA GREU în multe țări...cel mai tare le-a reușit lui jegoasa aia de Tatcher, după modelul Pinochet, adoptate în Chlle...timp de 17 ani, cu ajutorul ”Cărămizii”, planul economic de 500 de pagini lucrat de ”Băieții din Chicago”, cu finanțarea SUA, s-a făcut totul pentru a destabiliza economia. CITIȚI Cartea DOCTRINA ȘOCULUI de Naomi Klein și vă veți convinge că majoritatea CRIZELOR ECONOMICE sunt ticluite mai dinainte pe Wall Street.
CE SPUNE LA SFâRșIT:
23 Feb 2018

”SFÂRȘITUL UNEI ERE: Stă în natura piețelor să fie volatile. Bulelor li se permite să se umfle ca apoi să se spargă în mod inevitabil. De la deregularizarea ”Big-Bangului” din anii 1980, au fost un număr de șocuri ale pieței. • În 1987, a fost LUNA NEAGRĂ. Piețele au căzut spectaculos. A fost cel mai mare declin procentual dintr-o zi, din istoria bursei. • În 1992, a fot MIERCUREA NEAGRĂ când speculatorii valutari au făcut averi pariind împotriva lirei. • În 1997, a fost CONTAGIUNEA ASIATICĂ când, într-un an, 600 de miliarde de dolari au dispărut de pe piețele de stoc asiatice. • În septembrie 2008, PIEȚELE FINANCIARE AU IMPLODAT! Spunea Bush: ”Piața nu funcționează cum trebuie. A existat o răspândire largă de neâncredere. ” Ziarele: prăbușire! Cădere liberă! Sistemul financiar american se luptă ca să evite un cataclism! Vindeți! Baia de sânge a bancherilor! • Pe 15 septembrie LETHMAN BROTHERS a aplicat pentru capitolul 11 din Legea Falimentului. Cu toate acestea, o săptămână mai târziu, s-a auzit că angajații acelui birou din New York, vor primii bonusuri în valoare de 2,5 miliarde de dolari.
SE ESTIMEAZă
23 Feb 2018

că firmele de pe Wall Street a plătit 18,4 miliarde de dolari în bonusuri anul trecut (2008), anul ”crizei”. În ciuda torentului de politici populiste, cum că să prindem pisicile grase și să-l apărăm pe omul de rând, să salvăm Main Street, nu Wall Street, NOI SUNTEM MARTORII UNUI TRANSFER DE AVERE DE O MĂRIME INCOMENSURABILĂ => ESTE UN TRANSFER DE AVERE DIN MÂINILE PUBLICE, DIN MÂINILE GUVERNULUI, COLECTATĂ DE LA OAMENII DE RÂND, SUB FORMĂ DE TAXE, ÎN MÂINILE CELOR MAI BOGATE CORPORAȚII ȘI PERSOANE DIN LUME.Inutil să spun, chiar aceleași persoane și corportații care au creeat această criză. ”
LEVST.
24 Feb 2018

Ar fi interesant de stiut-nu numai pentru mine, dar pentru publicul larg- unde si-a petrecut si acest -alt- parazit de lux, week-endurile sau minivacantele, in ultimele 2 luni, de cand a anuntat "marea reforma administrativa", un fel de ecou a lui bombonel, care a aruncat si el o pietricica in balta( stiind ca n-o s-o scoata nimeni) si a plecat pe plajele din Golful Porcilor, respectiva declaratie a facut-o, mai degraba, din dorinta de a arata lumii ca nu a murit, cu toate incercarile lui supraomenesti...Asa si acest alt-parazit-de-lux, mimandu-l si facand pe ecoul lui bombonel, a aruncat si el o margica in lacul sec, doar pentru face valuri mediatice, iar-de atunci- tacere si iar tacere, ori un om (daca chiar este om) cand lanseaza o asemenea idee( cu adevarat mare si de totala importanta nationala), din acel moment nu mai are liniste pana nu o vede transformata in initiativa macar, si in continuare, s-o transforme in regula concreta, in lege....ori, amandoi , in respectiva chestiune, au adoptat stilul scroafei in papusoi, si de ce?- tocmai pentru ca nu au niciun interes in asa reforma, dimpotriva interesul lor este sa aiba o ostire -de bugetari- cat mai mare, pentru ca acestia sunt cei mai siguri, cei mai fideli votanti ai lor...
LEVST.
24 Feb 2018

Ciudate sunt caile...memoriei, tot amintind despre bombonel, iata ca mi-am adus aminte- cu discrepante- ceva care trebuie sa fie mai vechi de 10 ani, anume ca la un club de noapte foarte central (din Toronto) unde dansatoarele erau probabil mai mult romance decat rusoaice, si unde vestea venirii mele s-a dus inaintea de a intra pe usa( pentru ca eram monitorizat, nimic de zis sau nimic de exagerat), o tipa foarte draguta care semana cu modelul niciodata maritata cu cel mai mare magician al tuturor timpurilor cunoscute , cu nume de patriarh Evreu( David Copperfield si -deci- Claudia Schifer) mi-a spus -la o discutie de compatrioti-ca in Romania ea a fost prietena, iubita, etc. a fiului lui nastase, iar aici "memoriile riginite sau in ghips", imi joaca festa, nu sunt sigur suta la suta daca de acesta era vorba, sau de un alt personaj cu pompa, la vremea respectiva...Oricum , pentru ca nastase a vorbit despre acest gen de cluburi, probabil de aici resuscitarea memoriei..
BĂ LEVST!
24 Feb 2018

Iar te bagi ca musca-n curul calului! Așa s-a-ntâmplat cu chilienii! Istoria n-o rescrii tu, după cum îți vine pe scufie, băgând-o la ”dezinformări”! Sunt mărturii ale victimelor a ceea ce s-a petrecut atunci, acolo....în schimb tu, EȘTI DUS CU CERCUL PE CÂMPII! SYCTIR!!!! A nu știu câta oară, cu mici excepții, îmi demonstrezi că NU EȘTI ÎN TOATĂ FIREA! AI OBSESII PRONUNȚATE, ȘI EȘTI DE NECLINTIT CÂND INTRI ÎN MIRAJUL LOR...
LEVST.
24 Feb 2018

mai sus:"comunism criminal , urmat de un "capitalism" si mai..."
AHA...
24 Feb 2018

Deci RECUNOȘTI că istoria lor a fost cu episoade urâte CARE, NU S-AR FI ÎNTÂMPLAT DACĂ AR FI FOST LĂSAȚI ÎN PACE DE CĂTRE ”BĂIEȚII DIN CHICAGO”, așa cum spune Naomi Klein....se pare că nici n-ai citit ca lumea...CHILIENII erau bine merci, prin anii 50-60: ”Cel din Chile = în anii 50-60 guvernul investise în sănătate, educație și industrie, iar corporațiile americane invidioase au facilitat prin Departamentul de Stat SUA ca, studenții chilieni să studieze în Universitățile americane, avându-l ca profesor pe….Milton Firedman, ca să le otrăvească mintea, iar odată școliți și reveniți în țară, să aplice ceea ce-au învățat” - PÂNĂ AU FOST ÎNDOCTRINAȚI, SPĂLAȚI PE CREIER AUTOHTONII LOR! TU, VII ACUM SĂ SPUI CĂ TOCMAI ACESTE MĂSURI ABUZIVE I-A DUS LA PROGRES?!?!
LEVST.
24 Feb 2018

pierdere de timp cu indivizi needucati, istoria ORIUNDE s-a scris cu (chiar) mai multe episoade urate,in Chile pana prin 1950+, statul a facut precum in Romania , a intrat in toate afacerile, de unde in 1970 depresia economica a devenit galopanta, moment cand intervin Baietii scoliti la Chicago, iar acesti ani("70-"80) reprezinta momentul cand economia si societatea chiliana isi revin si pornesc pe drumul prosperitatii generale...Asa si cu capitalismul, a avut stagiile sale, insa capitalismul actual din tarile clasic capitaliste(USA, Anglia, etc.) nu sunt altceva decat visul de aur-DOAR VISUL- al societatilor comuniste trecute si prezente, in acest tari capitaliste, prosperitatea este absolut generalizata, justitia functioneaza aproape de perfect, beneficiile sociale sunt la nivel de fantastic(pentru comunismul si chiar neocomunismul romanesc &comp.), s.a.m.d.Iar prospectiv, Romania/Chile, in cel mult 20 de ani, Romania va avea cel mult 16 milioane de locuitori, Chile va ajunge la 25 milioane(acum 18/18), tocmai pentru ca in Chile -la zi si prospectiv- se emigreaza in, iar chilienii nu pleaca in alte tari pentru munca sau orice altceva, Cile le ofera toate conditiile umane decente si chiar si de lux, ca sa stea acasa...Acesta este rezultatul muncii acelor Chicago's Boys....
EȘTI DEMENT, LEVST...
24 Feb 2018

În primul rând, nu știi să citești CAP-COADĂ, SETAT numai după mintea ta INFATUATĂ, care nu primește niciun fel de alte raționamente.....probabil ți-e greu să le treci prin fltru și să le decantezi! Doi, în locul unuia GIGI-CONTRA cu ochelari de cal, o prefer pe Naomi Klein care, pe lângă FENOMENUL CHILE, te/ne aduce până în ziua de azi, cu isprăvile BĂIEȚILOR DIN CHICACO: ”Nixon (prin CIA) în anii 1970 după alegerea președintelui neagreat (Allende) de ei, a ordonat să facă în așa fel ca-n Chile, economia să înceapă să geamă! Cu ajutorul ”Cărămizii”, planul economic de 500 de pagini, lucrat de ”Băieții din Chicago”, cu finanțarea SUA, s-a făcut totul pentru a destabiliza economia.
CAMIONAGIII AU INTRAT
24 Feb 2018

în grevă, aducând fabricile și magazinele în impas. S-a produs o încercare nereușită de lovitură de stat, pe 29 iunie 1973. A urmat 11 septembrie 1973, cu generalul Pinochet în fruntea Armatei. S-a dat asalt la Palatul Prezidențial. ȘOCUL RĂZBOIULUI. Timp de 41 de ani Chile se bucurase de o democrație pașnică, iar acum era răsturnată violent. Pinochet și suporterii săi au descris lovitura ca pe-un război, în sensul că a fost conceput ca să pară un război. A fost un precursor chilian la ”Șoc și Uimire”. (arată tancuri pe străzi, soldați înarmați…și avioane survolând pe sus, din care S-A TRAS! Anti-aeriana făcea față cu greu! Îl incriminează pe Salvador Allende de toate-acestea, pentru că ar fi fost marxist, el și guvernul ”lui”
”BăIEțII DIN CHICAGO”
24 Feb 2018

au oferit planul lor economic. ”Cărămida” lui Pinochet. În acele zile, mai mult de 13.000 de oponenți au fost arestați și încarcerați. (Arată oameni de pe stradă controlați brutal, alții - loviți cu bulanul…morți aruncați unul peste altul…) Mii de prizonieri au fost ținuți în Stadionul Național. Mulți au fost torturați. Chile a devenit de notorietate în întreaga lume (adică au făcut-o de rușine). -Câți prizonieri sunt acolo? -Zece mii. La începutul lui noiembrie, au fost eliberați 5.000 de prizonieri. Cei 900 de prizonieri rămași, au fost transferați către alte centre de detenție. Peste mai puțin de-o lună, pe 21 Noiembrie 1973, FIFA permite Chilei să joace în preliminarele Cupei Mondiale, pe același stadion. Adversarii lor, URSS, au refuzat să joace acolo, așa că Chilei i s-a permis să înscrie într-o poartă goală, calificându-se în Campionatul Mondial din 1974.
A SPUS Că EL ESTE UN DOCTOR
24 Feb 2018

(psihopat) care urma să ajute o țară care suferea de o epidemie (de fapt o bună-stare, pe care el n-o suferea…), iar el pur și simplu prescrie medicamentul (adică punerea pe năsălie). FRIEDMAN spunea că generalul PINOCHET a fost atras cu simpatie de ideea unui ”Tratament de șoc” DAR era în mod clar stresat de șomajul care-l putea cauza. A devenit rapid clar că de politicile lui FRIEDMAN, beneficiau avuții pe seama celor săraci. S-a calculat că o familie care încerca să trăiască doar cu salariul minim, 75% din bani se duceau numai pe pâine. Lucruri, precum mersul cu autobuzul sau laptele, deveniseră un lux. Pinochet a renunțat la laptele gratuit din școli, o micșare care-a avut un ecou în urechile ministrei din Marea Britanie cu care s-a împrietenint mai târziu.
ÎN IDEEA DE A IMPUNE
24 Feb 2018

aceste politici economice, trebuia să existe acolo un dușman de temut. ”Nu cred că a existat o victorie reală a marxismului. Marxismul este ca o fantomă, este greu de prins, imposibil de capturat.” (Pinochet.) Friedman și Harbenger au argumentat că economiile piețelor libere, merg mână-n mână cu libertatea și democrația. Dar în Chile, acolo unde au fost implementate, în contextul unei dictaturi militare, opusul era adevărat. Mulți din America Latină au văzut o conexiune directă între șocurile economice care sărăciseră milioane de oameni și epidemia torturilor aplicate celor care au crezut într-o astfel de societate. Unul dintre aceștia a fost ORLANDO LETELIER. Letelier fusese ambasadorul lui Allende la Washington.
EL STă UN AN îN UNA
24 Feb 2018

din închisorile lui Pinochet, înainte de a fi exilat înapoi, în America. În 1976, Letelier a scris: ” Planul economic a trebuit impus cu forța, iar în contextul din Chile, asta nu a putut fi făcută decât ucigând mii de oameni, stabilind lagăre de concentrare pe tot întinsul țării, prin încarcerarea a peste 100.000 de persoane, în 3 ani.”Peste mai puțin de-o lună, Letelier a fost ucis de o mașină capcană. (se pare că se ducea spre ambasada SUA). Michael Townley, un membru al poliției secrete a lui Pinochet pusese la cale atentatul cu bombă. El a intrat în SUA cu un pașaport fals, prin sprijinul CIA: -Michael, bună seara! -Bună seara! -Există încredere în sistemul judiciar din Chile? -Eu am încredere totală în justiția chiliană, ca patriot și luptător antimarxist, al juntei, mai presus de toate lucrurile. În ciuda încrederii sale, Townley a fost extrădat în SUA și a fost condamnat pentru uciderea lui Letelier. PINOCHET A CONDUS CA DICTATOR MILITAR CHILE, 17 ANI dar, într-un interviu franc, Harberger a continuat să nege. ”Nu poți avea un guvern represiv pentru mult timp, în cadrul unui sistem economic cu adevărat liber.”
ÎN ACELAșI AN
24 Feb 2018

an în care fusese ucis Orlando Letelier, lui Milton Friedman i s-a acordat Premiul Nobel pentru economie.Spunea nemernicul rânjind cu gura până la urechi: ”măi oameni, aveți o idee atât de distorsionată despre ce s-a întâmplat, hai să vă spun niște lucruri. Numărul unu – mi s-au oferit două diplome de onoare din partea Universității din Chile, înainte de-a ajunge acolo, am refuzat să le accept, deoarece aceste Universități erau finanțate-n parte din fonduri publice, și nu am dorit să apar în nici un fel că ofer vreun suport, sistemului politic din Chile.
SUEDIA, 1976
24 Feb 2018

– Ceremonia Premiului Nobel: ”-Și-acum mă întorc către Dvs, d-le Friedman! -Friedman, pleacă acasă! Friedman, pleacă acasă! (unul din public) -Îmi pare rău pentru acest incident, putea fi și mai rău! REVOLUȚIA SE RĂSPÂNDEȘTE! Ceea ce încerc să fac în ”Doctrina Șocului”, este să spun o istorie alternativă, despre cum ACEST IZVOR DE CAPITALISM PUR SĂLBATIC PE CARE-L TRĂIM, CAPITALISM NESTĂPÂNIT, A AJUNS SĂ DOMINE LUMEA. Chile nu a fost singura țară din America de Sud care a adoptat politicile școlii din Chicago. Discipolii lui Friedman, au deținut poziții cheie și în Brazilia sau au consiliat (sau ordonat ?) guvernului Uruguayului.
APOI, îN 24 MARITE 1976,
24 Feb 2018

o lovitură de stat militară a răsturnat Guvernul lui Isabel Peron, din Argentina. O joncțiune de trei generații a preluat țara, condusă de generalul Videla. ”BĂIEȚII DIN CHICAGO” au ocupat posturi economice cheie în guvernul militar. EI AU CONFISCAT OPORTUNITATEA UNOR INGINERII ECONOMICE ȘI SOCIALE, MAJORE și-ntr-un an de la lovitură, salariile au pierdut 40% din valoarea lor, fabricile s-au închis, sărăcia s-a propagat. (cunoscut, nu?) LA FEL CA-N CHILE, OAMENII TREBUIAU SĂ FIE TERORIZAȚI PENTRU A ACCEPTA ACESTE POLITICI ECONOMICE. VIDELA a învățat din experiența lui Pinochet. El a adoptat din tehnica dispariției oamenilor, făcând un echilibru între oroarea publică și privată, disparițiile executându-se de obicei, în plină zi. ”Noi apărăm societatea argentiniană. Regulile acestui război neconvențional pe care noi nu l-am căutat, nici provocat, sunt diferite ”
MULTE DIN TEHNICILE
24 Feb 2018

folosite de armata din Chile și Argentina, au fost învățate în ”US-run School of the Americas”. Tehnici de tortură învățate: de la viol până la…jumulire, la tortură cu obiecte ascuțite, ruperea extremităților, scoaterea ochilor, însemnarea (Major JOSEPH BLAIR, School of the Americas,1986-1989).JOSEPH BLAIR, School of the Americas,1986-1989: Folosirea torturii asupra unui soldat inamic cunoscut, pentru a câștiga un fel de avantaj militar, cred că este justificabilă și înțeleaptă. Să mergi dincolo de asta, să folosești tehnici de tortură doar pentru a intimida oamenii, este complet greșit, lipsit de etică și imoral. Dar în Argentina și Chile, aceste tehnici nu au fost folosite doar pe soldați sau teroriști. Au fost folosite pe studenți și sindicaliști. Au fost folosite pe oricine s-a opus politicilor economice ale pieței libere a regimului. În 1978, Junta din Argentina a găzduit Campionatul Mondial.
ELISA TOKAR (FOSTă DEțINUTă
24 Feb 2018

”Finala s-a jucat pe un stadion aflat la mai puțin de-o milă de cel mai mare câmp de detenție din țară, unde mii de prizonieri erau ținuti în camere de tortură. S-a spus că, atunci când se strigă ”GOL”, se vor acoperi strigătele și urletele sechestraților, iar strigătele sechestraților erau o realitate.” ”Cel mai bun campion mondial, o organizare extraordinară. Mii de steaguri, mii de voci răgușite, 25 de milioane de argentinieni, având o singură culoare, culoarea albastră și albă. Fotbalul este un miracol pentru țara noastră. Țara noastră minunată, care este atât de criticată de alții…” . Argentina a dus regimul lor teroare cu un pas mai înainte de Chile. Printre cei dispăruți, erau sute de femei gravide. ”Femei cărora li s-a permis să nască înainte de a fi ucise. Dintre toate aceste femei, celor care au fost gravide, le-au permis să nască în pușcării pentru ca după naștere, să le fure copiii. Asta s-a întâmplat pentru 500 de copii. Eu am fost unul dintre cei 500.”
ACEșTI COPII,
24 Feb 2018

mulți crescuți în familii care aveau conexiuni militare, au fost un memento puternic al proiectului Juntei, menit să reorganizeze întreaga societate. Pe când Junta se afla încă la putere, un grup de mame și de bunici ale celor dispăruți, au început să protesteze în Plaza de Mayo. Ele s-au transformat în detectivi, căutând copiii dispăruți. După ce Junta a căzut, unii au fost găsiți și s-au reunit cu familiile lor. Uneori au găsit doar rămășițe. În cele mai multe cazuri, n-au găsit nimic. Generalul Videla a fost găsit vinovat de crimă, răpire și tortură. Voi folosi o frază care nu-mi aparține mie, ci tuturor oamenilor din Argentina: ” Domnilor judecători, ”AJUNGE!”. A fost condamnat la închisoare pe viață. Acum, aceste prime experimente din America Latină l-au prezentat pe FRIEDMAN și cohorta lui, cu o serioasă problemă ideologică. Friedman promisese că aceste politici nu-i vor îmbogăți mai mult pe elite, ci ele vor crea cele mai libere societăți posibile, că aceste este un război împotriva tiraniei. Că libertatea și capitalismul merg mână-n mână.
CU TOATE ACESTEA,
24 Feb 2018

vedem că în anii 1970, singurele țări care-au pus aceste idei în practică, au fost dictaturi militare. NIXON A SPRIJINIT COMPLET INSTITUIREA ACESTOR TIPURI DE POLITICI BRUTALE ALE PIEȚELOR ”LIBERE„, ÎN DICTATURILE SUD-AMERICANE. Dar când a venit vorba despre politica economică internă a SUA, când Nixon a trebuit să se îngrijoreze privind realegerea sa, a fost o poveste cu totul și cu totul diferită.Dar în 1971, cu economia în criză, Nixon a întors spatele ideilor lui Friedman, și a impus o politică de control a salariilor și prețurilor. L-a pus responsabil pe Rumsfeld: ”este în esență, o problemă de cerere și ofertă.”. Friedman: ”de mult timp, m-am opus controlului salariilor și prețurilor. Cred că implică intervenția Guvernului în libertatea cetățenilor, și cred că este intolerabil.” ȘCOALA DIN CHICAGO ȘI LUMEA VORBITOARE DE ENGLEZĂ. Friedman s-a bucurat de o relație de prietenie cu Nixon. Câțiva dintre colegii Școlii sale din Chicago, discipoli de-ai lui, au fost recrutați să lucreze pentru Guvern. DONALD RUMSFELD a fost unul dintre ei .
POLITICA KEYNESIANă
24 Feb 2018

a fost un succes. Nixom a câștigat al doilea mandat, cu o majoritatea liniștitoare. A fost o lovitură pentru Friedman. Apoi în 1979, Margaret Tatcher a fost aleasă prim-ministru al Marii Britanii. Gurul ei intelectual, a fost vechiul mentor al lui Friedman, FRIEDERICH VON HAYEK. Și, doar un an mai târziu, Ronald Regan a fost ales președinte al SUA. Atât Anglia, cât și America erau conduși de friedmaniști convinși. Când a venit, programul lui Margaret Tatcher, a avut patru planuri: 1. Tăierea cheltuielilor guvernamentale, 2. Reducerea impozitelor, 3. reducerea activelor statului și 4. operarea industriilor, sau reglementarea industriei, având o politică monetară moderată și stabilă, pentru a reduce inflația. În primii săi 3 ani de guvernare, șomajul s-a dublat în segmente ale economiei, ducând la valuri de greve.
CEEA CE-A TRAS-O
24 Feb 2018

de pe margine prăpastiei pe Margaret Tatcher, și a salvat în cele din urmă proiectul, a fost o criză. Într-adevăr, a fost o criză supremă – a fost un război! Marea Britanie, 1982: ”Suntem aici, deoarece pentru prima dată, după mulți ani, teritoriul suveran britanic, a fost invadat de o putere străină. Guvernul a decis acum, ca un grup mare de forțe să navigheze de îndată ce toate pregătirile vor fi încheiate. HMS Invincible se va afla la conducere. ” Cei mai mulți oameni din Marea Britanie nu auziseră niciodată de Insulele Falkland. Când Argentina invadase acest mic grup de insule, aflat la mii de mile distanță în Atlanticul de Sud, Tatcher a profitat de oportunitate, pentru a-și dovedi prerogativele sale de ”Doamnă de Fier”. ”Domnilor, tocmai am aflat că steagul alb flutură pe Stanley.” Războiul s-a terminat în mai puțin de 3 luni. Pe măsură ce trupele se întorceau în Marea Britanie, un val de celebrări patriotice a măturat țara. Tatcher a câștigat alegerile în 1983, cu o majoritate masivă.
REAGAN:
24 Feb 2018

”Vă mulțumesc foarte mult. Ceea ce vă descriu acum, este un plan și o speranță pe termen lung. Marșul libertății și al democrației, ce va lăsa marxismul și leninismul în cenușa istoriei (cât cinism!), după cum a lăsat și alte tiranii care au sufocat libertatea și au pus botniță dreptului la libera exprimare a oamenilor.” ÎN SPATELE CORTINEI DE FIER. Cunoaștem cu toții basmul căderii comunismului...cum că Vestul lui Reagan și Tatcher arată așa de prosper în ochii oamenilor fostului bloc comunist, încât ei singuri au cerut politici radicale ale liberului schimb. Acum, aceasta este cu adevărat o poveste de adormit copiii. Este adevărat că oamenii care trăiau sub comunismul totalitar doreau cu adevărat o democrație, doreau să-și cumpere blugi și Big Mac, este adevărat! Dar asta nu înseamnă că voiau genul de capitalism sălbatic al oligarhilor nebuni și fără protecție socială, cu care s-au ales atât de multe țări din blocul de Est, și care suferă și astăzi.
TATCHER A FăCUT
24 Feb 2018

tot ce-a putut pentru a anihila puterea sindicatelor din Marea Britanie, dar în 1988 s-a dus în Polonia ca să-și arate suportul pentru Uniunea Sindicală ”Solidaritatea”. Spunea: ”acum vedeți procesul, de la locul unde vă aflați acum, către unde doriți să vă duceți.” Grevele din Polonia au permis ”Solidarității” să conteste alegerile generale din iunie 1989. Asta a declanșat un val de demonstrații în Europa de Est. În trecut, Uniununea Sovietică, a trebuit să folosească forța militară pentru a strivi mișcările democratice. Dar Uniunea Sovietică avea un nou tip de lider – MIHAIL GORBACIOV care era dedicat Glasnostului și Perestroikăi. El VORBEA DESPRE O A TREIA CALE = o tranziție graduală către DEMOCRAȚIA SOCIALĂ DE TIP SCANDINAV, CEVA ÎNTRE CAPITALISM ȘI COMUNISM. Gorbaciov i-a fermecat pe politicienii publici ai vestului.
MARGARET TATCHER:
24 Feb 2018

”Este un lider îndrăzneț, hotărât și curajos. ” Gorbaciov a stat și-a privit cum unul câte unul, vechile regimuri comuniste s-au prăbușit. La sfârșitu anului, cel mai solid simbol al diviziunii Europei, a fost doborât. Pentru Friedman și ”Băieții din Chicago”, o întreagă lume li s-a deschis. În 1991, GORBACIOV a fost invitat la SUMMITUL G7 din Londra. El nutrea suport financiar pentru reformele sale economice graduale. În schimb, i s-a spus că DACĂ NU SPRIJINĂ TERAPIA DE ȘOC RADICALĂ, NU VA EXISTA NICIUN FEL DE AJUTOR. Luna următoare a fost o lovitură de stat împotriva lui. Un grup de lideri ai Partidului Comunist l-au arestat pe Gorbaciov la domiciliu, în casa lui de vacanță din Crimeea. Tancurile au înconurat Casa Albă – Parlamentul Rusiei. În mijlocul haosului, a ciocnirilor stradale, era evident că, pentru a-și consolida pozițiile opozanții au trebuit să recurgă la violențe. Astfel de ciocniri între oameni și forțele de securiate, nu au mai fost văzute de la primele zile ale revoluției ruse.
INDUSTRIA DE STAT
24 Feb 2018

A FOST VÂNDUTĂ PE NIMIC. Presa rusă i-a numit pe consilierii lui Elțîn, ”Băieții din Chicago”. TERAPIA DE ȘOC A LUI ELȚÎN A ÎNSEMNAT CĂ, ÎN 1992 MEDIA CETĂȚENILOR RUȘI, A CONSUMAT CU 40% MAI PUȚIN DECÂT ÎN 1991. O treime dintre ruși a coborât sub pragul sărăciei, iar salariile nu au fost plătite cu lunile. Un expert a prezis azi, că 140 de milioane de ruși vor trăi în curând, sub limita sărăciei. CORUPȚIA ÎNFLOREA, CRIMA ORGANIZATĂ A EXPLODAT. MOSCOVA DEVENISE NOUL VEST SĂLBATIC.Majoritatea rușilor s-au opus viziunilor radicale pentru țara lor, ale ”Băieților din Chicago”. În martie 1993, Parlamentul a luat o decizie crucială = a votat abrogarea puterior speciale acordate lui Elțîn. Elțîn a declarat stare de urgență, dar Curtea Constituțională a declarat-o ilegală.
PE 21 SEPTEMBRIE,
24 Feb 2018

ELȚÎN A LUAT OPȚIUNEA LUI PINOCHET ȘI A DIZOLVAT PARLAMENTUL: ”începând de astăzi, suspendez funcțiile legislative, administrative...și de control ale Parlamentului Federației Ruse.” Vestul și-a croit drum în urma lui Elțîn. Al Gore: ”Noi simțim că Boris Elțîn reprezintă cea mai bună speranță pentru democrație, în Rusia.”Două zile mai târziu, Parlamentul a votat pentru punerea sub acuzare a lui Elțîn, cu 636 de voturi ”pentru” și 2 ”împotrivă”. Mii de suporteri ai Parlamentului s-au adunat în fața Casei Albe și au mărșăluit spre televiziune.Se părea că suporterii Parlamentului aveau să câștige.
ELțîN A ZBURAT
24 Feb 2018

înapoi la Moscova, de la casa lui de vacanță. În acea nopate, 100 de demonstranți au fost uciși, pe măsură ce autoritățile lui Elțîn au ripostat. Pe 4 Octombrie, el a ordonat trupelor să asedieze Casa Albă, bombardând aceeași clădire pe care o apărase acum doi ani. ”Păcatul să fie al vostru. Trimiteți ambasadele străine aici, să vadă...nu înțelegeți? Sunt criminali!” WARREN CHRISTOPHER, secretarul de stat american, a spus: ” Statele Unite nu sprijină de obicei suspendarea parlamentelor, dar acestea sunt timpuri extraordinare.” Elțîn avea acum, putere absolută. Sfătuit de ”Băieții din Chicago”, el a ”condus” printr-o formă de capitalism cronic. AU FOST VÂNDUTE CHIAR MAI MULTE INDUSTRII DE STAT, CREÎND O NOUĂ CLASĂ DE AFACERIȘTI MILIARDARI, CU URIAȘE INFLUENȚE POLITICE = OLIGARHII!
PÂNĂ ÎN 1998,
24 Feb 2018

80% DIN FERMELE RUSEȘTI AU FOST FALIMENTATE ȘI 70.000 DE FABRICI DE STAT AU FOST ÎNCHISE. În 8 ani, numărul oamenilor trăind în sărăcie, a crescut cu 72 de milioane. Între timp, Moscova ajunge să aibă mai mulți miliardari ca oricare alt oraș din lume. UN NOU INAMIC Maimuța de Bush jr.:”Bună ziua! Azi am onoarea să vă anunț că îl desemnez pe Donald Rumsfeld, să fie nou secretar al Apărării.” Donald Rumsfeld: ”Aștept cu nerăbdare să servesc țara noastră din nou...” DONALD RUMSFELD mai fusese Secretarul Apărării, sub Gerald Ford. ”La vremea aceea, inamicul de care trebuia să ne temen, era Uniunea Sovietică. Nu spun cu certitudine că sosesc rușii, spun că termenii sunt aici... Nu spun că rușii sunt înalți de 3 m, spun că erau de 1,6 și că acuma sunt de 1,8 și jumătate și sunt în creștere. ”
ACUM EXISTA
24 Feb 2018

un nou inamic, mai aproape de casă. Pe 10 septembrie 2001, Rumsfeld a ținut un discurs, expunându-și planurile sale de a privatiza o mare parte a Armatei SUA. Milton Friedman ar fi fost mândru. El a spus: ” Chestiunea de azi o reprezintă un adversar ce constituie o amenințare, o amenințare serioasă pentru SUA. Acest adversar este unul din ultimele bastioane din lume, ale planificării centralizate. Guvernează dictând planuri pe 5 ani. Poate că acest ultim adversar sună ca fosta Uniune Sovietică, dar acel inamic nu mai este. ACEST ADVERSAR ESTE MAI APROPIAT DE CASĂ, ESTE BIROCRAȚIA PENTAGONULUI. ASTĂZI, NOI DECLARĂM RĂZBOI BIROCRAȚIEI!A doua zi, zborul 77 al American Airlines s-a prăbușit peste Pentagon, omorând 184 de oameni.
ȘOCUL LUI 9/11
24 Feb 2018

Gândiți-vă la acel sentiment, după aceste atacuri. Cine sunt acești oameni? De unde vin? De ce ne urăsc? A fost o pierdere totală a narativului COLECTIV. Nu trăiam în lumea în care credeam că trăim. Și tot auzeam de la liderii noștri politici că tot ce credeam că am înțeles înaintea atacurilor, nu se mai aplica. Apăruse o nouă fază:” Gândire premergătoare lui 9/11”. Și ce s-a întâmplat în momentul acela a fost că deodată, povești noi au apărut în mod miraculos. Cam cum ne-am afla într-un conflict al civilizațiilor, aceasta era lumea în care trăiam, deodată! Cum că există o axă a răului și că noi luptăm într-un război împotriva terorii. Acest război abstract de necâștigat, a avut uriașe consecințe economice. Până în 2001, Securitatea Națională abia se înregistrase ca industrie. Astăzi, este mai mare ca Hollywood-ul și industria muzicală, combinate.
ÎNTRE 11 SEPTEMBRIE 2001
24 Feb 2018

și 2006, Departamentul Securității Naționale a înmânat 130 de miliarde de dolari către contractori privați. Acesta este complexul dezastrului capitalismului. O NOUĂ ECONOMIE CONSTRUITĂ PE FRICĂ. Maimuța de Bush jr.: Asta va fi o luptă monumentală, a binelui (nostru) împotriva răului (adică..voi). RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA TERORII, PARTEA I: Maimuța de Bush: ”Cea mai bună apărare împotriva terorii, este o OFENSIVĂ GLOBALĂ împotriva terorii, ORIUNDE S-AR AFLA.” Prima fază a acestui război, a fost bombardarea Afganistanului. Guvernul taliban a fost doborât rapid. Urmările războiului au fost mai complicate. ”Lupta noastră împotriva ”terorismului”, a început în Afganistan, dar nu se va termina! În principal căutăm deținuți de la care putem culege informații. ” La Guantanamo, pentru prima oară, tehnicille din KUBARK, au fost folosite public și explicit, de către forțele americane. Sancționate oficila de către Casa Albă, și transmise în mod deschis la televiziunile din întreaga lume.
IZOLAREA, ATâT FIZICă
24 Feb 2018

cât și psihologică, trebuie să fie menținută din momentul reținerii. Capacitatea de a opune rezistență este diminuată de dezorientare. Prizonierii trebuie menținuți silențioși tot timpul. Nu trebuie să li se permită să vorbească niciodată unul cu altul. Trei dintre prizonieri, au fost ASIF IQBAL, RHUHEL AHMED și SHAFIQ RASUL, din Timpton, Anglia. Ei au stat mai mult de 2 ani în Guantanamo, înainte de a fi eliberați fără acuzații. Unul dintre ei, întrebat dacă s-a simțit rău: ”Mental, da. Nu puteai vorbi cu nimeni, nu puteai face nimic, nu puteai sta în picioare. Și stând pur și simplu acolo, te gândeai: Ce se întâmplă? Unde naiba sunt? O să stăm toată viața aici? Ne vom întoarce acasă vreodată? Ne vom mai revedea vreodată familiile?” Din cei 779 de prizonieri care au fost reținuți la Guantanamo Bay, doar 3 mai fuseseră condamnați pentru vreo infracțiune.
BUSH:
24 Feb 2018

”Acum, singurul lucru pe care îl știu cu siguranță, este că aceștia sunt oameni răi” (mda.. din cei 779 de ”vinovați”, doar 3 au fost dovediți) A fost un mesaj către întreaga lume și mesajul era clar: ”Asta vei pății dacă ne stai în cale!” RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA TERORII, PARTEA II: DONALD RUMSFELD: Războiul împotriva terorii nu este despre un om, și nu este despre o țară. Au fost date multe justificații pentru invazia Irakului. Dar dacă SUA doreau cu adevărat să atace o țară în care liderii Al-Qaeda s-ar ascunde, că ar avea arme nucleare vânzând tehnologie nucleară altor țări, atunci Pakistan ar fi fost alegerea evidentă fiindcă avea conexiuni apropiate cu talibanii și era condusă de un dictator militar. În schimb, George Bush a ales să țintească Irakul, țara aflată pe locul 3 în privința rezervelor mondiale de petrol. RĂZBOIUL, CA TORTURĂ ÎN MASĂ Acum, privind planul de război al Ministerui Apărării, nu este ca celălalt război din Golf, e mai mult în linia invaziei din Panama, din 1989. CBS NEWS i-a fost comunicat că va începe în așa numita ”Ziua A”, de la ”lovituri aeriene”, lovituri aeriene atât de devastatoare, încât îi va lăsa pe soldații lui Saddam, incapabili sau fără dorința de a riosta. Ideea este ca ploaia de tunete să fie atât de puternică încât să creeze, citez: „ȘOC ȘI UIMIRE”.
DACă PENTAGONUL
24 Feb 2018

se ține de planul său de război, într-o zi de martie, forțele aeriene și navale vor lansa între 300 și 400 de rachete de croazieră, spre ținte din Irak, mai multe decât au fost lansate în toate cele 40 de zile ale primului război din Golf. Dimensiunea acestei operațiuni nu a mai fost văzută până acum, nu a mai fost contemplată (?!) până acum. HARLAN ULLMAN este unul dintre autorii conceptului ”ȘOC ȘI UIMIRE”, care se bazează pe un număr mare de arme ghidate de precizie. Spune: ”Deci, ai acest efect simultan, asemănător cu cel al bombelor de la Hiroshima, fără să dureze zile sau săptămâni ci, mai degrabă, minute! De asemenea, dobori orașul, vreau să le spun...le tai curentul, apa, și începi această campanie neobosită ca să-i dobori. Așa că, în 2, 3, 4, 5 zile ei să fie fizic, emoțional și psihic, extenuați ” Noaptea trecută, un kilometru pătrat din centrul Bagdadului părea ca Iadul pe pământ. În primul val al bombardamentului, cetățenii Bagdadului, au suferit o versiune a ”privațiunilor senzoriale” descrise în manualul KUBARK.
ȘOCUL ECONOMIC.
24 Feb 2018

În mai 2003, PAUL BREMER a fost numit reprezentantul american pentru Irak. La două săptămâni după ce-a ajuns, el a declarat țara ca fiind ”deschisă pentru afaceri”. Spunea: ” Noi considerăm că coaliția are autorități foarte largi (la pungă, prin compromitere și vânzare de țară...) pentru a determina direcția economiei irakiene (adică spre colaps!).” BREMER știa puține despre Irak, dar cunoștea dezastrul aducerii capitalismului. El lansase ”Practica Consultărilor de Criză”, la începutul boomului Securității Naționale. Spunea: ”Astăzi e o zi foarte importantă pentru Bagdad”, el petrecându-și primele 4 luni, trecând prin Legile Școlii din Chicago. RUMSFELD a descris Irakul ca având unele din legile fiscale și de investiții, ca fiind unele dintre cele mai luminate și primitoare din lumea liberă. Una dintre primele acțiuni ale lui Bremer, a fost să concedieze 500.000 de bugetari. Ăsta era, parțial, un act de depolitizare, prin reducerea guvernului, inspirat tot de la vechiul Friedman. Au fost promiși bani pentru reconstrucție.
BUSH JR., SPUNEA
24 Feb 2018

ipocrit ”investiția noastră în viitorul Afganistanului și-al Irakului, este cel mai mare angajament de acest fel, de la Planul Marshall încoace.” Dar de fapt, era contrariul. În timp ce Planul Marshall avea intenția de a stimula industriile europene, BANII DIN SUA CĂTRE IRAK, AU FOST CHELTUIȚI PE CORPORAȚIILE AMERICANE. Dacă locurile de muncă au ajuns la irakieni, au ajuns la capătul unei serii de subcontractanții. CREATIVE ASSOCIEATES, AU PRIMIT CONTRACTE ÎN VALOARE DE 100 DE MILIOANE DE DOLARI pentru elaborarea curricumului și tipărirea de noi manuale pentru ”noul” sistem educațional.Consultantul în management și tehnologie BEARING PONT, a fost răsplătit cu contracte în valoare de 240 de milioane de dolari pentru construirea unui sistem condus de piață, în Irak. RTI, cu sediul în North Carolina, a primit contracte în valoare de 466 de milioane de dolari pentru consultanță în implementarea democrației în Irak. Și HALLIBURTON a fost răsplătită cu 20 de miliarde de dolari în contracte irakiene cost-plus. Lui PARSON i-au fost înmânate 186 de milioane de dolari ca să contruiască 142 de clinici medicale. Doar 6 au fost terminate!
APROVIZIONAREA DE BAZă
24 Feb 2018

cu energie electrică și apă s-a îmbunătățit simțitor, în ciuda miliardelor cheltuite în primii 4 ani. Spunea ipocrit asasinul economic: ”Vom reuși aici, iar când vom reuși aici, vom realiza ceva important, nu doar pentru cele 24 de milioane de irakieni, vom realiza ceva ce va servi intereselor Vestului, în toată această regiune.” Chiar și noile bancnote irakiene au fost tipărite peste graniță. ”Permiteți-mi să vă arăt un exemplu al acestor bancnote.” SUA a plătit chiar contractori privați pentru a monitoriza munca contractorilor privați ce câștigaseră contracte. Irakienii strigau disperați: ”Vrem slujbe!” Am fost în Bagdad în 2004, iar acesta este perioada în care bombele începuseră să explodeze în mod regulat în Bagdad; de fapt, în noaptea în care am ajuns, o bombă a explodat chiar lângă hotel. Dar ceea ce-a fost foarte surprinzător pentru mine în acea perioadă a fost că, în ciuda violenței și-a haosului, a doua zi, irakienii au ieșit în stradă să protesteze.
ÎN îNCHISOARE,
24 Feb 2018

ei au fost interogați folosindu-se tehnici care pot fi urmărite până la cele elaborate de către C.I.A., din experimentele lui EWAN CAMERON, din anii 50. Conform Crucii Roșii, oficialii americani au recunoscut că între 70-90% dintre arestările din Irak, au fost greșeli (ce convenabilă scuză, care-i ACUZĂ!) Haosul din Irak pare ca o înfrângere a terapiei de șoc. Dar în Irak, capitalismul-dezastru, a mers mai departe. Acum, dezastrul în sine, oferise oportunitatea unui profit. PROFITÂND DE PE URMA RĂZBOIULUI. Cheltuielile militare americane, aproape că s-au dublat în anul 2001. Aproape 700 de miliarde de dolari pe an. Cu mult timp în urmă, în 1961, Președintele EISENHOWER, nu un liberal notabil, a avertizat asupra pericolului unei armate prea puternice: ”Această conjuncție, a unei unități militare imense, și a unei mari industrii de armament, este nouă în experiența Americii. Trebuie să ne ferim de achiziționarea de influențe nedorite, fie solicitate sau nu, de către complexul militar industrial. Nu trebuie să uităm niciodată că această combinație ne pune în pericol libertățile sau procesele democratice. ”
UNII DINTRE CONTRACTORII
24 Feb 2018

cei mari a fost BLACKWATER USA. În timpul revoltei din aprilie 2004 din Najaf, Blackwater a preluat comanda asupra pușcașilor marini americani. Zeci de irakieni au fost uciși pe parcursul operațiunii. SUA i-a imunizat pe contractorii privați împotriva oricărei legi irakiene, așa că..ei au operat într-o bulă lipsită de legi, cam ca în Guantanamo .LA FEL CUM TERAPIA DE ȘOC A LUI CAMERON I-A LĂSAT PE PACIENȚII LUI CONFUZI ȘI DISTRUȘI, LA FEL ȘI MULTIPLELE ȘOCURI APLICATE IRAKULUI, AU REDUS ȚARA LA O VIOLENTĂ MIZERIE SECTARĂ, LIPSITĂ DE LEGI.
AM FOST MARTORA
24 Feb 2018

unui proces similar din Sri Lanka, în urma tsunamiului din 2004. Oamenii care locuiseră pe plaje de generații, au fost împiedicați să se reîntoarcă, pentru ca pământul să poată fi privatizat și vândut hotelurilor luxoase. Și asta este exact ceea ce vreau să spun prin ”Doctrina Șocului”. Raidul sistematic al sferei publice, în urmările unui dezastru. Când oamenii sunt mult prea focalizați pe urgența privind îngrijorările lor de zi cu zi, pentru a-și proteja interesele. POATE CĂ PRIMUL ACT DE REZISTENȚĂ ESTE SĂ REFUZĂM SĂ PERMITEM CA MEMORIA NOASTRĂ COLECTIVĂ SĂ FIE ȘTEARSĂ! În 2008, NAOMI KLEIN a vizitat Villa Grimaldi cu Isabel Morel, văduva lui Orlando Letelier. Villa Grimaldi este un memorial al cruzimii regimului Pinochet și al eventualei sale înfrângeri. ”
LEVST.
24 Feb 2018

"...sau au consiliat (sau ordonat ?) guvernului Uruguayului..."_____-------______Nu am citit chiar deloc ultimele polologhii, insa mi-a sarit in ochi cuvantul Uruguay, care cam tot de la acel timp a inceput schimbarile bune, la zi Uruguay fiind cea mai buna tara din America Latina, si una dintre cele mai bune republici DIN lume...Altfel, sunt milioane care contesta Biblia, sunt milioane care contesta -alte- propriile religii(hindu, islam, etc.), asa ca a te lasa impresionat de o carte emotionala , este o greseala, inca odata, s-au comis erori serioase , s-au comis atrocitati, insa asta nu este specific pentru Chile, toate tarile din lume au trecut -candva- prin asemenea episoade, important este daca a rezultat ceva bun, Pinchet a dat lovitura de stat(armata) tocmai pentru ca incepuse sa se vada rezultatele interventiei statului in orice, practic exact ca in Romania, unde insa Armata era deja o carpa a sistemului, noi nu am avut nici un general Franco, nici macar un Pinochet, de acea putreziciunea a avut timp sa se infiltreze absolut peste tot, pana in 1989, si a fost atat de intensa , incat nu mai poate fi stearsa cu/ si de nimic...Poate generalul chelar/pinocchio, al Armantei, marele "patriot", prins ca fura( si condamnat) izmene si din ratia de sunca si fasole a trupei, mai poate face ceva!!! Sa fim seriosi, da trecutul conteaza, trebuie sa-l intelegem pentru a nu se repeta, dar la noi nici aceasta nu este valabil, traim in trecut si ne intoarcem in trecutul indepartat...
LEVST.
02 Mar 2018

PROPUNEREA lui Teodorovici: Cei care plătesc prejudiciile din DOSARE să nu mai facă închisoare.(...)___-----___ In sfarsit, individul " a venit acasa", asta era de fapt scopul sau principal si nu reducerea sufocanta a administratiei, declaratia respectiva a fost doar show mediatic, a uitat ce a zis in urmatorul minut, asta ii bantuie mintea, sa-i salveze de puscarie pe marii hoti, la care -ma niciodata- Justitia nu poate sa dovedeasca exact suma furata, asa ca oricum vor ramane cu ceva, chiar daca dau si inapoi ceva, nu mai vorbim de inmultirea logaritmica a cazurilor de delapidare, etc., oricine va zice "incerc si eu, daca ma prind imi ia ce NU este al meu, dar daca nu ma prind, am dat lovitura...zero risc"! Excelenta gandire de ministru!
LEVST.
02 Mar 2018

Practi, individul nu este "adeptul pietei libere", ci adeptul FURATULUI LA LIBER, pentru el nu exista setul de principii de baza a Justitie, in care si recuperarea prejudiciului este importanta, dar si celelalte doua principii, anume PEDEPSIREA faptei( luatul banilor, lucrului furat inapoi nu reprezinta decat recuperarea normala,) iar prin pedepsire se atinge si al treilea deziderat, anume MESAJUL trimis amatorilor de talharit(cei mai multi politicieni si bugetari)...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray