2019-10-23 00:36

TEODOROVICI nu renunță la impozitarea BISERICII. Ce spune ministrul de FINANȚE că se va face cu banii datorați statului

 |  13:02
TEODOROVICI nu renunță la impozitarea BISERICII. Ce spune ministrul de FINANȚE că se va face cu banii datorați statului

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că sumele pe care teoretic statul ar trebui să le ia ca impozit Bisericii Ortodoxe Române (BOR) vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social, informează Agerpres.

"Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine şi mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia, rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activităţi cu caracter social pe care statul le menţionează şi anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilităţi, oameni în vârstă", a declarat, sâmbătă, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3, în care a fost întrebat dacă mai susţine impozitarea bisericii potrivit unor declaraţii făcute anul trecut în acest sens. În ceea ce priveşte modul în care poate fi verificată Biserica dacă a derulat acele activităţi sociale, mai ales că în momentul de faţă biserica nu plăteşte impozit pe ceea ce vinde şi pe serviciile pe care le oferă populaţiei, Teodorovici a răspuns: "E posibil să se aplice o sumă forfetară". "Repet. Asta a fost ideea. Discutăm împreună care sunt acele activităţi pe care statul ar putea să....(le impoziteze - n.r.), dar suma respectivă nu o ia statul şi rămâne la nivelul bisericii, pentru că Biserica a demonstrat foarte clar că mult mai bine gestionează acest tip de probleme. Statul a dovedit că este corigent la acest capitol, de a avea grijă de probleme sociale, iar biserica a făcut asta foarte bine în ultimii ani. (...) Astfel de acţiuni, să spunem, opresc acel curent negativ împotriva Bisericii!", a subliniat ministrul Finanţelor.

„Va exista o discuție informală cu PATRIARHUL!”

Acesta a menţionat că MFP nu impozitează când are nevoie de bani "doar aşa, te apuci şi pui birul pe o ţară, indiferent că este biserică sau altceva". "Ideea aşa a fost: nu să impozităm, nu să punem birul pe nimeni, era o chestiune corectă faţă de cei trei, biserică, administraţie/guvern şi populaţie. Era o chestiune în care toată lumea avea de câştigat", a adăugat Teodorovici. Întrebat cum ar putea primi un angajament din partea Bisericii Ortodoxe prin care să se ştie că banii pe care nu îi dă la Bugetul de stat se vor duce pe partea socială, şeful MFP a răspuns: "(...) Repet, este o evidenţiere a unor sume de bani cu destinaţie clară către zona socială de care statul din păcate nu ştie de ani de zile (...) va exista o discuţie informală cu Patriarhul. După slujba de duminică putem să discutăm". În luna iunie 2017, Eugen Teodorovici susţinea impozitarea bisericii şi le cerea reprezentanţilor BOR să ajungă în secolul XXI. "Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani, de foarte mulţi bani. Sunt subiecte pe care biserica probabil nu le îndrăgeşte, dar trebuie să găsim un compromis. E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate", declara atunci Teodorovici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-11Parerea ta...

ESTE NORMAL.
10 Feb 2018

Biserica trebui impozitata fara nici un fel de concesii, la fel ca o societate comerciala care presteaza servicii.
LEVST.
10 Feb 2018

banditul mizerabil ramane tot bandit si tot mizerabil, auzi la el, "impoziteaza biserica dar banii raman tot la biserica", si asta se simte a fi Jmecher...Biserica ar trebui impozitata RETROACTIV, iar banii exista in conturile personale a cateva mii de popi din functii ceva mai acatarii, acestia toti sunt milionari,oficial, iar nedeclarat, sunt multimilionari(in euro)...aceasta ciuma a societatii, biserica, trebuie impozitata si trebuie -in paralel- inchise orice mijloace financiare care curg spre biserica, de la stat, adica tot din munca poporului, care este de prea multe ori impozitata, doar pentru ca legiuni imense de politicieni si popi sa traiasca in huzur, fara sa munceasca, real, macar o singura ora...
LEVST.
10 Feb 2018

Este un lucru bun ca Romania este alfabetizata in grad inalt, insa nu este deloc suficient, iar aceasta pentru ca romanii inca nu inteleg ce "citesc", anume ca pericolul pentru stat si natie , inclusiv al sigurantei nationale, NU este reprezentat de forte oculte, masonerii, puteri straine, etc.,etc., ci este -FOARTE REAL- reprezentat de insasi cele 3 forte conducatoare ale tarii, adica forta "morala" (zice-se!) biserica, si celelalte 2 forte, cea politica si administrativa, toate acestea 3, sunt grotesc de supranumerar si grotesc de privilegiate, aceste 3 entitati-bine conectate intre ele- sunt dusmanul poporului, aceste 3 fiare sugruma si devoreaza natia romana...
LEVST.
11 Feb 2018

Patriarhia ii raspunde lui Teodorovici, dupa ce a cerut implicarea Bisericii in probleme sociale, in locul impozitarii."...In vara lui 2017, acelasi Teodorovici spunea ca in secolul XXI Biserica trebuie sa inteleaga ca nu poate desfasura activitati economice fara a fi impozitata..."______------______ dar in vara el inca nu era ministru, acum a intors-o ca la Ploiesti, asa ca pana in primavara, subiectul va fi complet inchis, biserica va ramane in continuare, stat in stat...Iar pentru ca mincinosul este de profesie mincinos, se poate bifa ca si impozitul pe gospodarie va intra in vigoare (peste 7-8 luni), tocmai pentru ca individul doar ce a spus ca nici vorba , de asa ceva... Va fi va de cei care vor mai munci in Romania, din ce in ce mai putini, vor trebui sa munceasca si sa fie taxati si mai mutl, pentru a satura cohortele de paraziti care infesteaza tara(niciodata in scadere, dimpotriva) " de la Bega pan'la Prut" si de la Satu Mare pana la Vama Veche"...Si zic din ce in ce mai putini, pentru ca odata cu primii ghiocei, zeci de mii de romani vor navali spre Canada, cu gandul de a nu se mai intoarce in tara...
LEVST.
11 Feb 2018

Ce spuneau Dragnea si liderii PSD in 2016 de transferul contributiilor: Masura anti-nationala, anihilare, tradare!(...)___-----_____ dar asta era in 2016, astia schimba macazul si peste noapte, dupa cum le sunt nevoile...Asa va fi si cu impozitul pe gospodarie, acum NU, peste cateva luni , Da....
LEVST.
11 Feb 2018

Hai siktir gunoi(si kkt) fermentat si superamputzit, mai behaie si pe sub alte mese!
IAR PRIN FAPTUL
11 Feb 2018

că negi ROLUL devastator al OCULTEI MONDIALE, mi-arată că, fie ești simpatizant al lor, fie chiar din grupul lor! Deci, pe lângă ATEISM, mai ești și SATANIST! Foarte bine că te-ai deconspirat! De fapt, nici nu mă miră! D-aia tot îi dai cu monarhia engleză-n sus, monarhia engleză-n jos...fiindcă, familia de Windsor, alături de alte familii regale, se află LA NIVELUL 1 AL PIRAMIDEI OCULTEI MONDIALE unde DRACII de ei sunt înrudiți STRAȘNIC: REGELE BELGIEI, AL SUEDIEI ȘI AL NORVEGIEI, MARII BRITANII, OLANDEI ȘI DANEMARCEI sunt toți înrudiți! Ultimii regi din Iugoslavia, România, Bulgaria, Grecia făceau și ei parte din familia Windsor.
MARIAN
13 Feb 2018

VREM O SITUATIE COMPARATIVA: CLAR CE BUNURI, CATE HECTARE, SI CATE BISERICI AVEA BOR IN MOD REAL IN ANUL 1945 SI SITUATIA ACTUALA!
ANONIMUS
13 Feb 2018

Biserica este cea mai bogata institutie la ora actuala. 1000 de biserici si zeci de manastiri au fost ridicate in ultimii 25 de ani. Dar nu avem spitale noi, scoli moderne, infrastructura moderna. Despre actiuni sociale sunt si aceste pe aici pe colo nu in toate parohiile si tot cu sprijinul enoriasilor. Exista preoti de arginti cei mai multi si preoti de har, tot mai putini. Toate activitatile prin care face comert biserica se cer a fi impozitate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray