2019-10-14 11:21

Teodorovici: Peste 4.000 de posturi vor fi TĂIATE, cele mai multe la ANAF. Vor dispărea şi funcţii de conducere

 |  13:01
Teodorovici: Peste 4.000 de posturi vor fi TĂIATE, cele mai multe la ANAF. Vor dispărea şi funcţii de conducere

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţă că peste 4.000 de posturi atât nebugetate, cât şi bugetate din ministere vor fi tăiate, cele mai multe la ANAF, şi că vor dispărea şi unele funcţii de conducere. Potrivit proiectului de hotărâre de guvern, vor fi desfiinţate 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la Fisc. Actul normativ stabileşte numărul maxim de posturi pentru 21 de ministere, precizându-se însă că acestea nu includ demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

”Este vorba şi de posturi bugetate, şi nebugetate. Administraţia cel puţin cea centrală este supraîncărcată şi vedem în economie efectul. Sunt foarte multe blocaje şi prevederi legale care ar trebuie să producă efecte benefice în economie şi nu se întâmplă, foarte multă rezistenţă la schimbările pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a tăia aceste posturi vacante. Ministerele şi-au reţinut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. (...) Sunt multe nemulţumiri. (...) Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi şi acela de a duce la dispariţia unor funcţii de conducere în special”, a declarat Teodorovici, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a explicat că în administraţie e un procent de 12% din totalul posturilor care pot fi de conducere şi, prin urmare, dacă dispar posturi, se reduce şi numărul funcţiilor de conducere.

Conform notei de fundamentare a proiectului de HG pus în dezbatere publică, reducerea acestor posturi se va face pentru a asigura creşterea calităţii şi a accesului la serviciile publice, fiind nevoie de o administraţie suplă, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistenţă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste.

”Valorile care stau la baza dezvoltării unei asemenea administraţii sunt transparenţa, profesionalismul, predictibilitatea şi adecvarea la nevoi/receptivitate, toate subsumate interesului public. Astfel, se va genera un cadru de servicii adecvate nevoilor cetăţenilor şi ţintite pe eficienţă economică. De asemenea, reducerea birocraţiei şi simplificarea procedurilor, atât pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, cât şi la nivel inter şi intra-instituţional, sunt de natură să eficientizeze activitatea administraţiei publice (din perspectiva costurilor şi timpului de reacţie) şi să crească gradul de transparenţă şi integritate în prestarea serviciilor”, se arată în nota de fundamentare, citata de News.ro.

Pentru a realiza aceste deziderate o primă etapă în reformare administraţiei publice centrale o reprezintă revizuirea structurilor organizatorice astfel încât să se asigure o eficientizare a activităţii, o mai bună coordonare a politicilor sectoriale, responsabilizare, implicare directă, precum şi  realizarea unor structuri administrative funcţionale, precizează sursa citată.

Prin proiectul de hotărâre se propune modificarea actelor normative care reglementează organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerului Cercetării şi Inovării, Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Astfel, potrivit proiectului, numărul maxim de posturi din cadrul MAE este de 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat, din care 938 în centrala MAE, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat şi cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat. Totodată, numărul maxim de posturi prevăzut pentru serviciul exterior este de 1.483.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de 839, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice este de 1.815, exclusiv demnitarii.

Conform proiectului, Ministerul Justiţiei dispune de un aparat administrativ propriu, organizat la nivel de direcţii, servicii, birouri, denumite în continuare compartimente administrative, şi compus din 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului şi cele ale Direcţiei de implementare a proiectelor finanţate din împrumuturi externe (DIPFIE) şi Direcţiei Naţionale de Probaţiune (DNP).

Aparatul propriu al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale are un număr maxim de 359 de posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Tineretului şi Sportului este de 138, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi unităţilor aflate în subordinea acestuia este de 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Mediului este de 262, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Transporturilor, numărul maxim de posturi este de 430 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este de 458, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Sănătăţii, numărul maxim de posturi este de 317, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului, din care: 10 posturi aferente Unităţii de Management al Proiectului Băncii Mondiale, denumită în continuare UMPBM; 14 posturi, pe perioada de realizare a obiectivelor investiţionale privind construcţia a 8 spitale regionale; 1 post pentru Unitatea de coordonare pentru evaluarea tehnologiilor medicale.

Structura cu atribuţii în elaborarea şi coordonarea programelor naţionale de sănătate este Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, organizată ca structură în cadrul Ministerului Sănătăţii, mai prevede proiectul de HG.

Numărul maxim de posturi la Ministerul Culturii este de 180, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

La Ministerul Comunicaţiilor, numărul maxim de posturi este de 178, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 166 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Energiei este de 231, inclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Fondurilor Europene şi al unităţilor subordonate este de 1.322 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Turismului este de 223, finanţate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului pentru Mediul de Afaceri este de 297 de posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora. Din numărul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizează pentru birourile care constituie reţeaua economică externă şi pentru reţeaua externă de promovare a comerţului exterior şi investiţiilor străine.

Numărul total de posturi pentru Ministerul Cercetării şi Inovării este de 140, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Numărul maxim de posturi aprobat Ministerului Apelor şi Pădurilor este de 201 exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

Numărul maxim de posturi pentru Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul este de 50, exclusiv demnitarii şi cabinetele demnitarilor.

Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF şi structurilor subordonate este de 24.306 inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Încadrarea în numărul maxim de posturi şi în noua structură organizatorică se face în termenele şi cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, prin ordin al conducătorului instituţiei, în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, mai prevede proiectul de HG.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-10Parerea ta...

DESPRE ANAF...
10 Noi 2018

Chiar dacă articolul e mai vechi, rămâne ACTUAL: ”In timp ce Isarescu a permis un somn al natiunii care a nascut monstrii care astazi ii lichideaza pe romani si ii arunca afara din case, sute de mii de romani, Varanul Voiculescu o duce bine mersi: impotentul ANAF a reusit sa recupereze citeva sute de mii de euro din cei 60 de milioane de euro prejudiciu in dosarul ICA. Pentru care Felix a luat 10 ani de puscarie dar va iesi in curind! Ca Isarescu este protectorul lui Voiculescu, desi trebuia sa fie al tuturor romanilor, o stim din anii ’90! De cind Isarescu ar fi putut sa il deconspire pe Voiculescu si cei 230 de milioane de dolari aparuti peste noapte in buzunarele unui mic securist, Crescentul Voiculescu. In loc de „follow the money!”, Isarescu a folosit metoda „inchide ochii!” Si uite asa l-a albit pe Voiculescu cu cei 230 de milioane de dolari care erau de fapt ai romanilor! Imi vine sa rid! Un alt individ care vine din spuma Securitatii, actualul sef al ANAF, Diaconu, este actualul protector al Varanului! Si se plinge ca nu poate sa recupereze Prejudiciul Statului, de 60 de milioane, desi a trecut un an de la o sentinta definitiva!
PAI OAMENI BUNI,
10 Noi 2018

daca miine ANAF ar dori recuperarea banilor, ar scoate la vinzare toate Antenele! Ar stringe rapid cei 60 de milioane din vinzarea celor 4 Statii. Dar nici macar nu s-ar ajunge aici! In fata unei asemenea „miscari”, Voiculescu va plati pe loc toti banii! Ca nu cumva sa-si piarda Outzele lui pretioase! Asadar, amaritii sint executati fara mila si scosi in strada, in timp ce regimul Isarescu-Diaconu il iarta pe Vociulescu, inca odata, de 60 de milioane de euro! Dragi romani „fraieri”, noi sintem prosti, nu ei! Sa vedeti cum vor sari pe mine tucalarii lui Felix, unul cite unul! Deja mi-am cumparat un Plici! Sa fiti iubiti! Radu Moraru sursa: nasul.tv
TTIP CONSACRă,
10 Noi 2018

de fapt, existența de facto și de iure a noului jucător mondial care este corporația și care are dreptul de a încăleca statul în numele comerțului liber pentru unii și constrângător pentru alții. Cu forță de exemplu, una din criticile aduse TTIP se referă la faptul că acest tratat ”ar putea reduce drepturile țările de a decide dacă să permită utilizarea resurselor lor naturale” (obiecțiile pe larg le găsiți AICI). Răspunsul oficial la această obiecție majoră referitoare la suveranitatea statelor este că TTIP nu influențează decizia inițială de a exploata sau nu resursele naturale, dar ”o dată ce s-a luat o decizie de a permite exploatarea, totuși, scopul TTIP este să protejeze competiția și liberal acces”. Să vedem cum s-ar derula acest lucru în cazul Roșia Montană, exemplu folosit și de The Independent pentru a ilustra pericolul TTIP, de altfel (AICI). Un Guvern sau o componentă temporală a unui Guvern pe ducă poate da ușor o licență de exploatare, prietenii știu de ce. Guvernul pleacă, persoana responsabilă se retrage, România rămâne cu licența care, nu-i așa, reprezintă acordul oficial al statului român. Dacă un alt Guvern ulterior încearcă, la presiunea publică, desigur, să sisteze acea exploatare, intervine TTIP care spune că oprim ”competiția și liberul acces”. Cauza este dusă în fața unei comisii de arbitraj, care, deocamdată, este una de la World Bank, în cazul Gabriel Resources Ltd., dar, după adoptarea TTIP, cauzele de acest fel vor fi în sfârșit pe mâini bune, adică în tribunale dedicate, strict comerciale, fără legătură cu vreun stat, și ascunse sub numele frumos (din nou clopoțeii de luat ochii) de ISDS (Investor-state dispute settlement).
ROMâNIEI I SE CER
10 Noi 2018

4 miliarde de dolari pentru că nu a permis exploatarea de la Roșia Montană. Sub arbitrajul de la World Bank poate, spun poate, mai avem o șansă să scăpăm nepedepsiți pentru că nu am vrut să ne umplem de cianură. Sub decizia viitoarele ISDS, România nu ar avea nicio șansă să câștige. Motiv pentru care, dacă ne gândim bine, se va dezvolta un nou tip de ”investiții” în România: companii care vor începe o exploatare, apoi vor regiza respingerea ei doar pentru a face bani de la ISDS fără niciun efort, în numele a ceea ce ar fi exploatat dacă ar fi fost lăsați. Dar de ce să îți mai bați capul când poți să iei banii direct, în compensație. Se ridică întrebarea dacă și ”investiția” mult lăudată a Gabriel Resources Ltd. nu a funcționat în aceeași parametri… Să iei 4 miliarde de dolari degeaba este, într-adevăr, o afacere foarte profitabilă…
AșADAR, îN TIMP
10 Noi 2018

ce clasa politică joacă geamparalele pentru sau împotriva Codului Fiscal, României, dar și celorlalte state europene, li se pregătește un festin pe cinste din care să se înfrupte din plin marile corporații. Iar problema suveranității asupra resurselor naturale este doar unul din punctele perdante pentru state. Nimeni, în România, însă, nu e preocupat de TTIP. Bănuiesc că problema e așa de importantă, iar efectele atât de dezastruoase, încât soluția de adoptare a TTIP este aceea a tăcerii despre subiect. Între timp, e important să ținem agenda publică ocupată cu altele… sursa: stiripesurse.ro
UN COMENTATOR REVOLTAT:
10 Noi 2018

referitor la cele scrise mai sus: ”Asa ne trebuie,am lasat aceste lifte pagane prea mult la conducere,care au reusit sa ne dezbine,sa ne uram unul pe altul,ca ei sa-si faca jocul in defavoarea noastra si a tarii.Ne umplu capul cu tot felul de ineptii si pe de alta parte ei vand tara.Daca ne multumim cu oglinjoare si margele de sticla colorata,asta e.Cand vad comentariile unor impotenti mintali pe site-uri mi se face rau si nu vom avea nici o sansa.Astia nu sunt ZOMBI sunt PROSTI,insultand si denigrandMERITOCRATIA la indemnul unor SFORARI. Jegurile dracului,pentru ce cer 4miliarde de euro ROMANIEI,dar ei ca au transportat in CANADA si AUSTRALIA tot ce au extras timp de patru ani si jumatate de la ROSIA MONTANA,cat trebuie sa ne plateasca?Astea nu se pun la socoteala ci numai faptul ca nu-i lasam sa ne omoare si sa jupoaie tara ,ne penalizeaza cu 4miliarde de euro? AHHHH,cutat ,cutat de trei ori t-am ascutit...........!”
îNCă-O CHESTIE
10 Noi 2018

care vă demască cât de LABE sunteți: ”Actul normativ stabileşte numărul maxim de posturi pentru 21 de ministere, precizându-se însă că acestea nu includ demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora.” Deci, vor cădea pălmașii, NU și dintre ăia din conducere! Nuuuu....voi trebuie să rămâneți până la SFÂRȘIT de economie, de Românie și să stingeți lumina, primind bonificații, niște strângeri de mână pentru ISPRAVA făcută și dusă la bun-sfârșit...cu avionul personal sau elicopterul gata să decoleze, ca să nu fiți linșați de către cei rămași întâmplător,prin România!
MAFIS
10 Noi 2018

Alo teodorovici desfiintati cna cncd asf ccr (curtea mafiei)cnair anre.de ce ii platiti pe parazitii astia slugi ale mafiei? secretare masini la dispozitie cu benzina gratis(de aia nu le pasa de pretul la benzina) plimbari in strainatate...dati afara mafiotii din ministere care de ani de zile blocheaza proiecte si inventeaza taxe.aceeasi nenorociti nulitati umane.dati amenzi prin cons concurentei la cartelele din energie gaz petrol si asa faceti bani la buget.anaf sa sara pe mafia petrol legume fructe energie faze nu sa ameninte oamenii pt 50 ron.
ANONIM
10 Noi 2018

AUUMFLAT POSTURILE CU APROPIATI PSD FILIERA DRAGNEA SI ACUM TREBUIE SA DEA AFARA ALTI . SA VEDEM GAURA DE MILIARDE EURO LA SFIRSITUL ANULUI FACUTA DE MOROCAR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray