2019-09-18 16:42

Teodorovici: Primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este Parlamentul

 |  15:33
 Teodorovici: Primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este Parlamentul

Educaţia financiară din România ar trebui să vizeze în primul rând Parlamentul, în contextul în care această instituţie joacă un rol important pentru bunul mers al economiei româneşti, a afirmat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la conferinţa cu tema „Incluziunea financiară – de la vorbe la fapte”, organizată în cadrul proiectului internaţional „Global Money Week”.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) din punct de vedere al educaţiei financiare, potrivit unui studiu realizat acum doi ani de Banca Mondială. Mai mulţi economişti au atras atenţia că este nevoie de un proiect la nivel naţional pentru a rezolva această problemă.

Teodorovici consideră că educaţia financiară trebuie făcută în primul rând pentru cei care iau măsuri importante şi fac propuneri legislative cu un mare impact.

”Primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este Parlamentul. Este locul în care se iau măsuri importante, se fac propuneri legislative”, a afirmat Teodorovici.

Ministrul consideră că un nivel mai ridicat al educaţiei financiare la nivelul instituţiilor cheie ale statului ar fi dus, în ultimii ani, la o situaţie mai bună la nivelul întregii societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte nivelul de trai.

”Foarte mulţi medici au plecat din ţară în ultimii ani. (...) Daca exista un nivel al educaţiei financiare mai ridicat, era mai bine. (...) Este vorba mai mult decât de incluziune financiara, problema este mai profundă. (...) Administraţia din România este îmbătrânită nu doar biologic, dar şi ca gândire”, a afirmat ministrul.

El a sfătuit tinerii să se implice mai mult în procesul de luare a deciziilor, indiferent dacă este vorba de politică sau domeniul financiar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-16Parerea ta...

LEVST.
16 Mar 2018

Un alt escroc, cu " idei", cu vorba dulce, etc, tocmai pentru a trage de timp si golirea tarii de orice continut(inclusive a ce lui de "stat suveran" si chiar simplu, de "stat"), daca se incepe educatia, , ptrebuie sa ne asteptam la rezultate cam dupa 1 ani, gunoiul se face ca nu a auzit de "Civilizatia-la nevoie- se impune", el este parte a stabilimentului, profund de extractie, altfel ar fi cerut chiar si aceasta educatie sa fie facuta -IN PRIMUL RAND- pe un parlament mult mai redus numeric, si asa cum a zis el insusi( dar deja a "uitat") pe o clasa administrativo-politica, deasemeni, drastic redusa, numeric.Cu acesti banditi, cu tot soiul de cojoace pe ei, Romania alearga -sigur- spre abatorul istoriei...
LEVST.
16 Mar 2018

mai sus- "...rezultate, cam dupa 18 ani..."
Z
19 Mar 2018

FĂ ABSTRACȚIE : CALU ,, MEGABĂTRÂN" NU-L ÎNVEȚI ÎN HAM !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray