2020-08-06 04:53

Teodorovici, propunere CONTROVERSATĂ: 5 ani de închisoare pentru cei care nu-și plătesc DĂRILE la stat

 |  18:19
Teodorovici, propunere CONTROVERSATĂ: 5 ani de închisoare pentru cei care nu-și plătesc DĂRILE la stat

Desi in urma cu aproape 2 ani sustinea ca asemenea masuri nu se impun, acum Eugen Teodorovici vrea ca persoanele care retin impozite si contributii, dar uita sa mai dea si banii la stat, sa mearga la inchisoare pentru perioade de pana la 6 ani.

Neplata la timp a contributiilor a mai fost considerata infractiune in Romania pana in 2015. In acel an, insa, Curtea Constitutionala a indentificat elemente neconstitutionale in ceea ce priveste unele definitii din lege. In consecinta, neplata contributiilor la timp a fost dezincriminata si s-a mai putut pedepsi doar cu amenda.

Problema reincriminarii faptei de neplata a contributiilor si a impozitelor s-a mai pus si in anii din urma. La inceputul lui 2018, spre exemplu, cand s-au propus pedepse cu inchisoarea pentru asemenea fapte, Teodorovici a considerat ca masura ar speria investitorii si s-a opus.

Intre timp, insa, ministrul de Finante pare sa-si fi schimbat parerea si a depus - in calitatea sa de senator PSD - un proiect legislativ al carui scop este sa reincrimineze ca evaziune fiscala neplata la timp a contributiilor si impozitelor retinute (sau neretinerea lor, in conditiile legii).

Mai clar, Eugen Teodorovici propune ca romanii care retin sau incaseaza si apoi nu platesc la stat contributii si impozite sa poata fi condamnati la inchisoare pentru perioade cuprinse intre 1 si 6 ani. Pedepse similare ar urma sa primeasca si cei care incalca legea neincasand sau neretinand impozitele si contributiile in 30 de zile de la scadenta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-15Parerea ta...

SUPER RăZBOINIC
15 Sep 2019

Intr-o tara plina de prosti cu politicieni necalificați la locul de munca , asta e dovada maxima de curaj.( Vantul bate din America Centrala cu Distractile lui Eugen Teodorovici.)
DISCOTECARUL INFANTIL
16 Sep 2019

DATORNICII SUNT COTIZANTI LA POLITRUCII MAFIOTI SI BANDITI. DISCOTECARU FACE SPUME FARA VALURI……
ÎNTREBAREA ZILEI ?
16 Sep 2019

Tovarășul Eugen își plătește taxele și impozitele fata de popor și tara ? Va-ti pus aceasta întrebare vreodată ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz