2020-06-03 12:42

Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată

 |  15:55
Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată

Proiectul de Lege nr. 314 din 2016 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, inițiat de 59 de parlamentari din toate partidele politice, a primit marți votul majorității membrilor Comisiei de Muncă din Camera Deputaților.

Acesta include amendamentul deputatului PNL Andreea Paul pentru majorarea valorii nominale a tichetului de masă la 15 lei, de la 13 lei, cât prevedea proiectul inițial de lege. Raportul final urmează să intre in urmatorul plen al Camerei Deputatilor.

"4 din 10 romani traiesc in risc de saracie si de saracie extrema, conform datelor oficiale. Circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie si ei sunt principalii potentiali beneficiari, alaturi de ceilalti salariati pe care angajatorul opteaza sa-i stimuleze prin oferirea de tichete de masa. Acest sistem este optional si reprezinta unul din mecanismele motivationale ale salariatilor la dispozitia angajatorilor. Valoarea majorata a tichetului de masa de 15 lei reprezinta echivalentul real al unei mese calde de pranz pentru un angajat si 0,52% din salariul mediu brut pe economie in prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei in prezent, la 15 lei in urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tiparirea si emiterea tichetelor de masa oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite ramane la optiunea angajatorului" se arată în proiect.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine