2020-02-28 15:07

Tinerii sub 25 de ani, abonaţi la şomaj

 |  18:55
Tinerii sub 25 de ani, abonaţi la şomaj

Numărul şomerilor cuvârsta sub 25 de ani a crescut cu peste 10.000 doar în luna iunie şi aproape38.000 de tineri sub 25 de ani se află de peste şase luni în evidenţeleAgenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivitdatelor ANOFM, citate de Realitatea TV, în luna iunie peste 37.700 dintreşomerii sub 25 de ani, aproape jumătate (48%) din totalul şomerilor din aceastăcategorie de vârstă, se aflau în şomaj de peste şase luni. Numărul şomerilor cuvârsta sub 25 de ani a crescut în perioada mai -iunie de la 46.000 la peste56.500. Tinerii sub 25 de ani se numără, potrivit reprezentanţilor firmelor derecrutare, printre cei mai activi căutători de joburi. “Candidaţii fărăexperienţă sau cu puţin peste un an în câmpul muncii sunt cei care deţinsupremaţia în ceea ce priveşte numărul de aplicaţii pentru un job. Persoanelecu vârsta cuprinsă între 21 şi 35 de ani deţin peste 65% din totalulaplicaţiilor”, spune Adela Râpeanu, communication expert al site-ului derecrutare Myjob.

Numărul micde locuri de muncă existent în piaţă şi lipsa de experienţă a tinerilorabsolvenţi fac ca şansele acestora la angajare să fie extrem de mici înmomentul de faţă, spun specialiştii în resurse umane. Potrivit acestora,tinerii fără experienţă şi persoanele slab calificate sunt, de regulă, cei maipredispuşi la şomajul pe termen lung. Laura Chilom, HR consultant în cadrulfirmei de recrutare eJobs, spune că oferta de locuri de muncă pentru persoanelefără experienţă a fost de trei-patru ori mai mică în comparaţiecu cea pentru personalul experimentat. Rata şomajului în rândul tinerilor cuvârsta sub 25 de ani depăşeşte 16%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine