2020-01-25 13:29

TRANSPORTATORII ies in nou în stradă: 6.000 de mașini vor BLOCA Bucureștiul timp de două zile. Ce solicitări au și pe cine acuză de problemele din domeniu

 |  12:54
 TRANSPORTATORII ies in nou în stradă: 6.000 de mașini vor BLOCA Bucureștiul timp de două zile. Ce solicitări au și pe cine acuză de problemele din domeniu

Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) vor aduce până la 6.000 de mașini în fața sediului Guvernului, într-o acțiune de protest organizată miercuri și joi pe fondul nemulțumirilor față de pirateria din sector.

Potrivit organizatorilor, în urma acțiunilor de protest, transportatorii participanți nu vor efectua nicio cursă astfel încât locuitorii din județul Ilfov nu vor mai avea mijloace de transport.

"Taximetriștii și transportatorii rutieri de persoane au cerut Guvernului o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea pirateriei din această piață, dar până acum nu a fost dat niciun răspuns. Conform aprobării CG al PMB (Primăria Municipiului București - n.r.) protestatarii pot aduce în fața sediului Guvernului până la 6.000 de mașini - taxiuri, autobuze și microbuze. În cele două zile de protest, 26 și 27 aprilie, transportatorii participanți la protest nu vor efectua nicio cursă. Ne cerem scuze pentru disconfortul pe care-l vom crea clienților noștri, locuitorilor din Ilfov, care nu vor mai avea mijloace de transport în zilele de protest, și bucureștenilor, pentru a ne cere drepturile garantate de Constituția României, care spune că nimeni nu este mai presus de lege", se arată într-un comunicat al COTAR.

Acuzații de ABUZ la adresa Primăriei Capitalei

Reprezentanții transportatorilor solicită autorităților scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat și a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare.

În plus, aceștia cer scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera. Totodată, COTAR solicită anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre București și Ilfov care au fost scoase la licitație și câștigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privați.

Potrivit sursei citate, CGMB comite astfel două abuzuri majore, făcând concurență neloială transportatorilor privați care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol și prin decizia de a subvenționa din banii bucureștenilor transportul din Ilfov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-04-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine