2020-02-18 17:19

Transportatorii români PROTESTEAZĂ miercuri la STRASBOURG. Se solicită implicarea preşedintelui IOHANNIS

 |  10:49
Transportatorii români PROTESTEAZĂ miercuri la STRASBOURG. Se solicită implicarea preşedintelui IOHANNIS

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) va protesta miercuri, 27 martie, la Strasbourg, împotriva Pachetului 1 de mobilitate. Alături de FORT, îşi vor striga nemulţumirile şi alte patronate din România şi din ţările estice.

"Ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată în data de 27 martie. Federaţia Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricţionării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de 'răcire" (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul", susţin reprezentanţii FORT, într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, transportatorii români spus "nu" pentru întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puţin o dată la patru săptămâni - sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum. FORT solicită şi reanalizarea condiţiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului, fiind, totodată, împotriva aplicării regulilor detaşării la transporturile rutiere. "Pentru a promova din nou această poziţie, în încercarea de a bloca un vot nedrept, reprezentanţii FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27 martie, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie a.c., împotriva Pachetului 1, alături de alte patronate din România şi din ţările estice. Totodată, FORT solicită public atât Guvernului României cât şi europarlamentarilor români să se implice serios în acest subiect, susţinând interesul firmelor de transport autohtone a căror activitate ar fi grav pereclitată de adoptarea unor măsuri ce încalcă principiile de bază ale funcţionării Uniunii Europene", se mai menţionează în comunicatul federaţiei. În acest context, pese 300 de reprezentanţi FORT se pregătesc pentru deplasarea de pe 27 martie având speranţa că de data aceasta "numărul europarlamentarilor români prezenţi la manifestare, dar şi la vot, o să fie complet". La final, FORT lansează public rugămintea către preşedintele României să se implice în acest caz, susţinând interesul economic general al ţării noastre, cu atât mai mult cu cât participă, zilele acestea, la reuniunea Consiliului European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-24Parerea ta...

ANONIM
25 Mar 2019

Pai trebuiau sa se duca la Sibiu ...sau la partid...dacă vor intervenția sterpului ...pârât in sas
ANONIM
25 Mar 2019

Pai trebuiau sa se duca la Sibiu ...sau la partia de schi ....dacă vor intervenția sterpului ...pârât in sas
MARINELU
26 Mar 2019

S-au si gasit cui sa solicite sprijinul: celei mai lenese persoane in viata. Ha, ha, ha!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine