2019-09-19 14:08

Transportatorii, susținuți de ASF pentru suspendarea RCA

 |  15:53
Transportatorii, susținuți de ASF pentru suspendarea RCA

Scandalul RCA pentru transportatori pare să fie stins chiar de ASF prin vocea vicepreședintelui Marius Vorniceanu. El a declarat că susține suspendarea plății poliței RCA pe perioada în care mașinile nu sunt în circulație.

"Eu sunt de acord cu transportatorii in sensul ca acest RCA pe perioada cand mijloacele de transport marfa nu circula din diverse motive, (...) aceste mijloace de transport pe perioada in care stau pe dreapta, in garaj, se pot depune placutele de inmatriculare la compania de asigurare spre exemplu si pe perioada respectiva sa nu plateasca RCA. Analizam aceasta varianta. Incercam ca impreuna cu Politia Romana sa gasim o solutie, fie ca placutele de inmatriculare sa fie depuse la Politia Rutiera, fie la compania de asigurari unde este incheiata politia. Noi suntem de acord sa incercam sa implementam aceasta propunere", a spus Vorniceanu, citat de Ziare.com.

ASF sustine de asemenea ideea ca plata RCA sa se faca la Directiile de taxe si impozite, o data cu plata acestora din urma pentru a mari numarul platitorilor de polite RCA.

Vorniceanu a explicat si ce rol va juca proaspatul creat fond de rezolutie. Acesta va fi menit sa ajute companiile de asigurari cand acestea se vor afla intr-o situatie precara, iar prin valorificarea activelor si alte masuri de rezolutie sa fie evitat falimentul. Acesta insa nu a exclus ca plata pe care asiguratorii vor trebui sa o faca acestui fond sa se regaseasca in pretul politelor de asigurare.

Nu in ultimul rand Vorniceanu ar fi de acord si cu o alta propunere facuta in cadrul dezbaterilor de marti din Comisia pentru Transport - finantarea ASF sa fie facuta de la bugetul de stat.

"Aceasta masura nu este deloc rea. Eu achesez la aceasta soutie sa nu se mai spuna ca noi traim de pe spatele asiguratilor si in concubinaj cu piata asigurarilor. Pe mine nu ma intereseaza acest aspect. Eu nu am tinut niciodata partea pietei asigurarilor eu am actionat sa asigur protectia consumatorilor, asa cum este stabilit prin lege", a mai spus Vorniceanu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat, luni, in Monitorul Oficial, Norma privind cotele de contributie datorate de asiguratori Fondului de rezolutie pentru asiguratori, conform careia societatile vor avea o cota de contributie de pana la 0,40% din volumul de prime brute incasate din activitatea de asigurari directe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-02

In legatura cu acest articol...

Bonus-malus, un fel de alba-neagra cu RCA. La achiziţionarea unei noi maşini, firmele de asigurări “omit” să transfere şoferilor fără daune şi bonusul care li se cuvine la încheierea noii poliţe

ASF: Asigurătorii, obligaţi să coreleze evoluţia tarifelor RCA cu nivelul daunalităţii

ASF a aprobat amendamentele la norma RCA: Primele și majorările de prime, corelate cu daunalitatea
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray