2019-07-23 04:32

TUDOSE, despre măsura plății defalcate a TVA: „Eu nu pot să PĂZESC 100.000 de agenți economici!”

 |  09:47
TUDOSE, despre măsura plății defalcate a TVA: „Eu nu pot să PĂZESC 100.000 de agenți economici!”

Premierul Mihai Tudose a anunțat că plata defalcată a TVA va fi opțională o perioadă, dar de la 1 ianuarie 2018 va fi obligatorie.

"O să fie în prima fază opțional, am înțeles de la domnul ministru de Finanțe. Poți să faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru că toată lumea vrea de la stat de toate, dar când statul își pune și el niște gărduțe, asta nu face decât să ușureze. (...) Pompierii costă, salvarea costă, spitalul costă. Numai din impozitul pe venit nu țin toate astea.(...) Hai să stăm într-o normalitate. Păi, nu pot altfel. Ce să fac? Eu nu știu când fuge ăla cu banii. Nu pot să păzesc 100.000 de agenți economici", a afirmat Mihai Tudose la România TV, potrivit Agerpres.

El a explicat că firmele care nu în prezent nu plătesc TVA nu mai cum să continue aceeași practică, dar că totuși "75% din plătitori sunt în regulă" .

"Pentru că în momentul în care îți intră TVA, nu mai intră la tine în buzunar, intră în conducta statului", a punctat Tudose.

 

„Unii nu varsă BANII statului și declară firma în faliment!”

El a explicat că TVA are două componente și că, în prezent, unele firme, după ce nu plătesc o perioadă TVA, intră în faliment.

"Când te duci să plătești un pachet de biscuiți ai prețul pe care îl dai la tejghea cu două componente: biscuitele-biscuite și TVA, ceea ce dă românul statului (...) adică fostul impozit pe circulația mărfurilor. (...) Astăzi stăm de vorba în România — 25% din banii ăștia pe care îi dă cetățeanul pe marfă și care trebuie să vină la stat, pleacă sau pleacă de tot, dispar. Cum? Prin diverse metode, unii nu plătesc deloc și se roagă să nu fie prinși, alții având mai multă sau mai puțină imaginație, după ce strâng niște bani pe care nu îi varsă statului, declară firma în faliment", a adăugat Mihai Tudose.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-10Parerea ta...

FOST CONSTANTEAN
14 Aug 2017

Bai specialistule; tu ce trebuie sa veghezi sau sa pazesti. Sa modifici legislatia penala sa iti scoti partenerii si in primul rand pe pacaliciul cu mustata basma curata. Pentru asta te-au pus acolo, nu sa pazesti cum merge tara si cum se respecta legile. De altfel nici nu te pricepi la asa ceva. Ce dracu mai vrei atunci; sa va duceti dracului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray