2020-07-06 21:19

Tunelul Rohtang din India, cel mai înalt din lume, un proiect de referință pentru STRABAG

 |  14:57
Tunelul Rohtang din India, cel mai înalt din lume, un proiect de referință pentru STRABAG

În nordul Indiei, în munții Himalaya (3.000 m), Strabag finalizează cel mai înalt tunel rutier din lume. Tunelul Rohtang va facilita conectarea cu restul lumii pentru o întreagă comunitate care până acum era izolată, timp de opt luni pe an, din cauza căderilor de zăpadă și a avalanșelor.

Cu o lungime de 8,8 kilometri, este unul dintre cele mai lungi tuneluri rutiere din India și reduce distanța dintre localitățile Manali și Keylong cu aproximativ 60 de kilometri.

Autostrada Leh Manali, singura legătură cu granița de nord a provinciei Himachal Pradesh, trece peste Pasul Rohtang (4.500 m) și înlocuiește vechiul drum care îl traversează, considerat unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume.

Strabag a reușit să aducă și să folosească la mare altitudine echipamentele de înaltă tehnologie necesare pentru un proiect atât de solicitant, care se derulează în condițiile unui mediu aspru și ale unui climat extrem.

Întregul proiect al autostrăzii este gestionat de un departament special al Ministerului indian al Apărării (Border Road Organisation - BRO), care poate certifica faptul că drumul este capabil să facă față transporturilor de echipamente militare grele, iar cerințele tehnice referitoare la tunel sunt pe deplin respectate. În același timp, este împlinită una din dorințele istorice ale localnicilor - acest proiect a fost discutat încă din 1860 și toți marii conducători ai Indiei s-au referit la el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-29Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
30 Mai 2019

LA EI SE POATE . LA NOI METROURILE SI AUTOSTRAZILE NU SE MAI TERMINA . DAR BANI IA CU GRAMADA SI NICI NU LUCREAZA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz