2019-11-19 00:12

ULTIMA ORĂ: Guvernul prezintă RECTIFICAREA bugetară. Care sunt CIFRELE

 |  19:35
ULTIMA ORĂ: Guvernul prezintă RECTIFICAREA bugetară. Care sunt CIFRELE

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi seară, că rectificarea bugetară este pozitivă, precizând că acest fapt indică "o evoluţie bună a economiei".

"Avem o rectificare pozitivă, ceea ce indică o evoluţie bună a economiei. După primele şapte luni, estimarea veniturilor la bugetul general consolidat pentru acest an a crescut cu aproape 6 miliarde de lei faţă de programarea iniţială. Dacă e să facem o comparaţie cu anul trecut, observăm că la prima rectificare bugetară în acest an avem o sumă mult mai consistentă, de peste cinci ori mai mare faţă de 2017. În ceea ce priveşte evoluţia Produsului Intern Brut, comparativ cu estimarea iniţială, după primele şapte luni din acest an, specialiştii apreciază că vom avea o creştere a Produsului Intern Brut în acest an, până la 945 miliarde lei, mai mare cu peste 37 miliarde lei faţă de cât estimam la început", a declarat Dăncilă, la Palatul Victoria, conform Agerpres.Ea a precizat că Guvernul îşi menţine ţinta de 2,97% din PIB în ceea ce priveşte deficitul bugetar."În ceea ce priveşte deficitul bugetar ne menţinem ţinta de 2,97% din Produsul Intern Brut, deci sub pragul de 3% asumat faţă de Uniunea Europeană. Ştiu că la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, în spaţiul public, s-au exprimat multe îndoieli că Guvernul va reuşi să atingă această ţintă. (...) După primele şapte luni, deficitul este de 1,3% din PIB, ceea ce ne oferă suficient spaţiu pentru a ne încadra în ţinta asumată iniţial", a susţinut Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-02Parerea ta...

RO TARA FARA ROST
03 Aug 2018

Pensiile, salarii și banii pentru clientelă se fac prin tăieri de la 9 ministere Cu precizarea că premierul nu a oferit nicio cifră atunci când a vorbit de reducerile bugetare, lista ministerelor cărora li se iau bani este: ministerul Economiei ministerul Cercetării ministerul Energiei ministerul Dezvoltarii ministerul Afacerilor externe ministerul Turismului ministerul Mediului ministerul Apelor și pădurilor ministerul Tineretului și sportului Administrația prezidențială Serviciul Român de Informații Serviciul de Informații Externe Serviciul de Telecomunicații Speciale Serviciul de Protecție și Pază În lipsa cifrelor, o estimare a impactului este imposibil de determinat.
BANI FARA NUMAR
07 Aug 2018

SA VEZI CE HOTI - JONGLERI , FACE VILCOV CU STANESCU , OLGUTA - PLUMB , ACUM IN MINISTERE , SERVICI ,AGENTI SI FINANTE . AU PUS VULPEA SA PAZEASCA GAINILE . TOTUL PE MUTESTE . MAI FACE CUTEVA AGENTI SI SERVICI GUVERNAMENTALE . PRAFUL SE ALEGE DE TARA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray